9 inzendingen in de Voorselectie van de Recruitment Tech Awards 2016

De vakjury van de Recruitment Tech Awards 2016, die donderdag 24 november worden uitgereikt, hebben uit 24 inzendingen 9 cases en tools opgenomen in de Voorselectie. 4 cases en 5 tools presenteren woensdag 5 oktober a.s. aan de vakjury die uiteindelijk de nominaties bepaald waarna de publieksjury haar stem mag uitbrengen.

5 tools in de Voorselectie

HelloTalent, Joboti, IVY Works, Recruitz.io en Connexys zitten in de Voorselectie in de categorie Beste tooling. ‘Er zaten voor mij echt een aantal nieuwe tools bij die ik nog niet inzet maar zo zou willen gebruiken,’ vertelt juryvoorzitter Marieke van Heek. ‘De top 10 lag ontzettend dicht bij elkaar. De nummers 6 en 7 hadden maar 2 punten nodig om wel binnen de top 5 te vallen.’

Via onderstaande links kun je de ingezonden tools bekijken:

 • Connexys 
  De juiste kandidaat snel op de juiste plek? Met de Proposal Portal van de Connexys Resource Manager werken recruiter en vacaturehouder optimaal samen
 • HelloTalent
  HelloTalent is de ideale tool voor het sourcen, organiseren en delen van kandidaten om een effectieve hiring pipeline te bouwen.
 • IVY works
  Met voorspellende en wetenschappelijk onderbouwde people analytics zorgt IVY works ervoor dat altijd de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.
 • Joboti
  Engage met een virtuele HR assistent die via verschillende chat kanalen kan communiceren met werknemers of kandidaten.
 • Recruitz.io
  Recruitz.io is een volledig geautomatiseerd vacature marketing platform dat organisaties helpt om de perfecte wervingscampagne uit te voeren.

4 cases in de Voorselectie

Alliander, Delta Lloyd, Hunkemöller en USG People zitten in de Voorselectie in de categorie Best case. ‘De kwaliteit van de cases is goed en de onderbouwing is beter als vorig jaar,’ stelt juryvoorzitter Van Heek. ‘Het is alleen wel jammer dat het aantal cases dat is ingezonden zo laag is. Daar ligt voor 2017 een uitdaging voor de organisatie.’

Via onderstaande links kun je de ingezonden cases bekijken:

 • Alliander
  Met een VR-game in een truck die langs scholen ging, konden IT’ers een Virtual Reality game spelen die door IT’ers van Alliander zelf is gebouwd.
 • Delta Lloyd
  Persoonlijker, innovatiever, sneller en interactiever inwerken van onze nieuwe collega’s aan de hand van een mobiele onboarding app.
 • Hunkemöller
  Met behulp van recruitmentsysteem en geautomatiseerde video-interviews heeft Hunkemöller haar wervings- en selectiestratetegie geoptimaliseerd.
 • USG People
  Meer plaatsingen, kostenbesparing en een nieuwe tool door effectiever gebruik van eigen kandidaatdata met semantische zoektechnologie.

25% meer inzendingen

In vergelijking tot 2015, toen de Recruitment Tech Awards voor het eerst werden georganiseerd, is het aantal inzendingen (bekijk hier alle inzendingen) met meer dan een kwart toegenomen. Deze stijging is bijna in z’n geheel toe te schrijven aan het aantal leveranciers van recruitmenttechnologie. ‘Ieder lid van de vakjury is er een paar uur mee bezig geweest om alle inzendingen met eventuele video’s te bekijken,’ vertelt Van Heek. ‘We kijken uit naar 5 oktober waarin de Voorselectie 5 minuten presenteert en vervolgens 10 minuten vragen mag beantwoorden van de juryleden.’

Naast juryvoorzitter Marieke van Heek, bestaat de vakjury uit Eric Houwen (Optiver en Recruiters United), Ron Jansen (Hi-re en Het Recruiting Kantoor), Lianne Toebes (Lidl) en Patrick Boonstra (zelfstandig en People Sourcing Crew).

Planning Recruitment Tech Awards

De 9 inzendingen die in de Voorselectie zitten presenteren woensdagmiddag 5 oktober aan de vakjury in Utrecht. Vervolgens kiest de vakjury per categorie maximaal 3 nominaties. Donderdag 20 oktober worden de genomineerden bekendgemaakt en start aan het einde van die dag de publieksjury. De uitslag van de vakjury en de publieksjury bepaalt uiteindelijk wie 24 november tijdens het Recruitment Tech Event in Utrecht de Recruitment Tech Awards gaan winnen. De Recruitment Tech Awards worden mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Ontdek de recruitmenttechnologie van 2017

Recruitment Tech Event | Donderdag 24 november 2016 | Utrecht

Het Recruitment Tech Event informeert en inspireert over recruitmenttechnologie waar je in 2017 niet omheen kunt. Met 4 inspirerende keynotes, 18 verdiepende breakouts, innovatieve demo’s en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2016. Ontdek o.a hoe Praxis, YoungCapital, Eneco, BAM, Delta Lloyd, Randstad, Ahold en Luba Groep succesvol zijn met recruitmenttechnologie.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER