Hello Talent is de ideale tool voor het sourcen, organiseren en delen van kandidaten om een effectieve hiring pipeline te bouwen. Lees over de recruitment tooling van Hello Talent (Talentsoft) die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van Hello Talent (Talentsoft)

Omschrijving van de tooling

Hello Talent is een cloud based-sourcing tool. Hello Talent is een unieke tool die gericht is op sourcing en samenwerken, de tool helpt bij het sourcen, organizeren, en delen van kandidaten. In plaats van het gebruiken van onhandige spreadsheets voor het bewaren van kandidaat gegevens kunnen sourcers en recruiters alle relevante details in online collaborative talent pools plaatsen. Door gebruik te maken van Hello Talent kunnen bedrijven proactief zijn en een effectieve hiring pipeline van talentvolle kandidaten opbouwen.

Na een lange test fase en veel gebruikersfeedback is Hello Talent officieel gelanceerd op 11 Maart 2016. Hello Talent is gratis te gebruiken, met een optionele premium versie die is ingepland voor Q4 2016.

Key Features:

  • 1 Click Sourcing via de Chrome extensie: Haal kandidaat gegevens op uit social media sites, blogs, etc. en bewaar ze in Hello Talent
  • Voeg kandidaat gegevens samen: Bewaar meerdere social media profielen, CVs, key skills, etc. in 1 plek
  • Makkelijk samenwerken: Deel talent pools met mederecruiters, hiring managers en klanten. Wijs profielen aan specifieke gebruikers toe, maak gebruik van meldingen en herinneringen en werk met @mentions om iedereen goed op de hoogte te houden.
  • ATS integratie: Met de Hello Talent API is het mogelijk om de tool te verbinden met een ATS om kandidaten vanuit talent pools door te sturen.
  • Privacy: Hello Talent maakt het mogelijk om oude kandidaat gegevens te verwijderen

screen-LinkedIn-bookmarkled-laptop-ok-2-1

Wat levert gebruik van de tooling op?

ATS systemen zijn niet opgezet om sourcing te ondersteunen, en spreadsheets zijn in het algemeen niet effectief voor het bewaren van kandidaat gegevens. Met Hello Talent hebben recruiters en sourcers eindelijk een tool die zij kunnen gebruiken om proactief te werven.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

De markt voor talentvolle kandidaten wordt steeds competitiever. Om de beste talent in huis te brengen is een proactieve benadering nodig. Proactief zijn is echter niet genoeg, georganiseerd en collaboratief zijn is ook essentieel. Dankzij Hello Talent is het eindelijk mogelijk om een effectieve hiring pipeline te bouwen door niet alleen te sourcen, maar ook om up to date te blijven en goed samen te werken.

Stem t/m 10 november op Hello Talent in de publieksjury

De Recruitment Tech Awards 2016 worden net als vorig jaar mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER