De juiste kandidaat snel op de juiste plek? Met de Proposal Portal van de Connexys Resource Manager werken recruiter en vacaturehouder optimaal samen! Lees over de recruitment tooling van Connexys die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van Connexys

Omschrijving van de tooling

Via de Proposal Portal kunnen recruiters snel, volledig en op prettige wijze kandidaten voordragen aan de vacaturehouder. Op de gewenste manier en met exact die informatie die voor de betreffende vacature relevant is. Met als resultaat een betere quality of hire en een kortere time to hire!

In de Proposal Portal zit je als recruiter in de driver’s seat. Je kunt makkelijk aanvullende informatie toevoegen en niet-relevante zaken weglaten. De recruiter kan het profiel op elke gewenste manier inrichten, zodat deze optimaal aansluit bij de vacature. Elke vacature in de applicatie werkt met zogenaamde job criteria. Dankzij deze criteria vergelijk je eenvoudig verschillende kandidaten en relevante persoonlijkheidskenmerken kan je toevoegen aan het profiel. De manager heeft op die manier in één oogopslag de kwaliteiten van de kandidaat inzichtelijk.

De recruiter kan vervolgens de kandidaat via e-mail direct kort voorstellen aan de opdrachtgever of vacaturehouder. Via een link in de mail kan deze het volledige profiel van de kandidaat bekijken in de professioneel vormgegeven Proposal Portal. Binnen de portal zie je niet alleen de zojuist voorgedragen kandidaat, maar ook alle voorgedragen kandidaten die nog geen reactie hebben ontvangen. Het volledige cv van de kandidaat is te downloaden en desgewenst is dit cv te stylen in de look en feel van de organisatie.

De Proposal Portal toont per kandidaat een overzicht van relevante zaken, zoals werkervaring. Op elk onderdeel kan je doorklikken voor de verdere details van het profiel. Benieuwd naar de reistijd? De woonplaats van de kandidaat is visueel in kaart gebracht via een Google Maps integratie.

Als de manager de kandidaat wil uitnodigen voor een gesprek, dan kan hij via “timeslots” eenvoudig aangeven welke tijden hij voor gesprekken beschikbaar heeft. Zodra de manager de kandidaat heeft beoordeeld, krijgt de recruiter een signaal. Hij kan hierop direct actie ondernemen en de kandidaat uitnodigen of afwijzen.

Connexys-Proposal-Portal

Wat levert gebruik van de tooling op?

De Proposal Portal zorgt ervoor dat de customer journey van de klant enorm wordt verbeterd. Met ‘klant’ bedoelen wij hiermee zowel de hiring/lijnmanager (bij corporates) als de opdrachtgever (bij bureaus).

De klant beleeft een sterk verbeterde user experience binnen de Proposal Portal ten opzichte van de traditionele manier van voordragen. Zo wordt hij bijvoorbeeld blij van de visuele en overzichtelijke presentatie van de voorgestelde kandidaten, zonder dat hij ergens hoeft in te loggen. Tevens biedt de Proposal Portal een makkelijke manier om via timeslots aan te geven wanneer een interview kan plaatsvinden. De tool vervangt ouderwetse, trage en foutgevoelige communicatie, omdat alles netjes, snel en overzichtelijk via 1 systeem loopt.

Kortom, de Proposal Portal zorgt voor een:

  • WOW-factor bij de opdrachtgever
  • Kortere time to hire
  • Betere quality of hire

De UPS’s van de kandidaat zijn in eén oogopslag duidelijk, met als resultaat een betere en snellere match.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Een nieuwe tool moet niet alleen leuk en innovatief zijn, maar vooral effectief. Het gaat erom dat het recruitmentproces wordt verbeterd, waardoor recruiters hun werk makkelijker en beter kunnen doen en hiring managers/opdrachtgevers meer tevreden zijn over de resultaten van de recruiter. Met de Proposal Portal vergroot de recruiter zijn waarde voor de business. Daarom verdient de Proposal Portal van Connexys de Recruitment Tech Award 2016!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER