Met behulp van recruitmentsysteem en geautomatiseerde video-interviews heeft Hunkemöller haar wervings- en selectiestrategie geoptimaliseerd. Lees de hele case van Hunkemöller die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Case van Hunkemöller

Omschrijving van de case

Met behulp van een veelzijdig ATS en geautomatiseerde video-interviews is Hunkemöller erin geslaagd haar wervings- en selectiestrategie ‘Hire for attitude/train for skills’ met succes uit te voeren, waardoor het bedrijf een betere eerste indruk van de kandidaten krijgt en betere medewerkers aanneemt. Het wervingsproces wordt hierdoor eenvoudig en een verlengstuk van het aantrekkelijke merk.

Hunkemöller, dat in 2015 52 nieuwe winkels opende, wilde een operationeel proces ontwikkelen dat toegerust was op de aanhoudende groei in Europa en de toename in de vraag naar nieuw personeel voor de uitbreidingsplannen. Vanwege het grote aantal nieuwe vacatures en de populariteit van het merk, ontvangt het bedrijf meer dan 70.000 sollicitaties per jaar.

Vanuit het besef dat de medewerkers het hart van het bedrijf vormen, werd het programma ‘Hire for attitude/train for skills’ ontwikkeld om het belang van de juiste persoonlijkheid in het Hunkemöller DNA te benadrukken. Tegelijkertijd maakte het enorme aantal sollicitanten het moeilijk om op een efficiënte manier het kaf van het koren te scheiden. Veel sollicitanten werden uitgenodigd voor een gesprek op basis van hun CV, maar werden na hun eerste gesprek afgewezen. Op die manier werd veel kostbare tijd van de wervende manager, de recruiter en de kandidaten verspild.

Hunkemöller wilde in de kortst mogelijke tijd een groot aantal kandidaten voor klantgerichte functies aannemen en hun bestaande proces herzien. Hun focus was er niet alleen op gericht om snel en eenvoudig het beste talent te kunnen selecteren, maar ook om te zorgen voor een efficiënt proces en de positionering van Hunkemöller als een aantrekkelijk merk. Als oplossing voor het recruitmentproces werd een geïntegreerde online omgeving ontwikkeld, waarmee kandidaten op een snelle maar aantrekkelijke manier op afstand kunnen worden geïnterviewd. Het nieuwe proces leidde tot een aanzienlijke verbetering van het wervingspercentage en minder personeelsverloop.

Hunkemoller-2

Wat was het resultaat van de case?

Het nieuwe proces leidde tot een verbetering van het wervingspercentage en minder personeelsverloop. Met het vernieuwde proces werd 1 op de 28 kandidaten aangenomen. Van de kandidaten die na het eerste interview werden geselecteerd, werd 1 op de 5 aangenomen. Voorheen was dit resultaat 1 op de 150 en 1 op de 12 na het eerste interview.

De combinatie van HROffice Recruitment en Cammio maakte het proces efficiënter en effectiever, en zorgt voor een aantrekkelijk en kandidaat-vriendelijk proces. Om kandidaten een ‘on-brand’ ervaring te bieden werd elke sollicitant via video op een persoonlijke manier verwelkomd en geïnterviewd door de CEO. 80% van alle kandidaten gaf aan zeer positief te zijn over het gebruik van het platform en de interview beleving.

Na een succesvolle pilot in Nederland en Denemarken is gestart met de uitrol van deze gecombineerde benadering van ATS en video in Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Spanje en België.

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Deze case geeft de juiste uiting aan het besef dat de medewerkers het hart van het bedrijf vormen en dat het succes van een onderneming begint bij het aannemen van het juiste personeel. Met de aanpak voor het Hunkemöller vraagstuk snijdt het mes aan twee kanten: er wordt een efficiënt en effectief proces gefaciliteerd op een manier die het recruitmentproces een verlengstuk van het aantrekkelijke werkgeversmerk maakt. De kandidaat wordt in het sollicitatieproces centraal gezet en uitgedaagd zichzelf van zijn/haar beste kant te laten zien.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Suzanne Jansonius – Global Recruitment & Talent Manager Hunkemöller
Walter Hueber – CEO Cammio
Niddia Paauwe – Marketing Manager Cammio
Thomas Meijer – Marketing Specialist HROffice

Stem t/m 10 november op Hunkemöller Talent in de publieksjury

De Recruitment Tech Awards 2016 worden net als vorig jaar mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER