Met voorspellende en wetenschappelijk onderbouwde people analytics zorgt IVY works ervoor dat altijd de juiste persoon op de juiste plek terecht komt. Lees over de recruitment tooling van IVY works die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van IVY works

Omschrijving van de tooling

IVY works biedt een schaalbaar, geïntegreerd en compleet systeem waarmee op innovatieve wijze snel en doeltreffend de ‘best fit’ kan worden gevonden. We nemen vooroordelen weg en zorgen voor een betaalbaar, objectief, efficiënt en nauwkeurig werving en selectieproces.

Het CV geeft inzicht in kennis en ervaring, maar minder in de werkelijke capaciteiten, soft skills en persoonlijkheid van een kandidaat. Bij het selecteren van de juiste persoon voor een taak, functie of team is het belangrijk om te weten welke set aan competenties en eigenschappen er nodig is om het werk optimaal te kunnen uitvoeren. Deze key prestatie indicatoren maak je met IVY works eenvoudig inzichtelijk. IVY works maakt gebruik van wetenschappelijk gevalideerde game based assessments en vragenlijsten die meer dan 60 eigenschappen inzichtelijk maakt. We brengen cognitieve, sociaal-emotionele vaardigheden, persoonlijkheid en het welbevinden in beeld.

De assessments, de onderliggende systemen en data-analyses maken het mogelijk een specifiek functieprofiel op te stellen. IVY works biedt 3 manieren om deze functieprofielen samen te stellen. Een van de meest geavanceerde manieren is om de meest succesvolle medewerkers te testen, waarna het systeem een functieprofiel samenstelt.

Het platform zet op basis van het gezochte profiel automatisch de juiste set van assessments klaar voor de kandidaten die vervolgens worden uitgenodigd in een online omgeving die qua ‘look and feel’ én informatievoorziening aansluit bij de (potentiële) werkgever. Kandidaten kunnen tevens hun CV en brief uploaden en het systeem biedt een video interviewing tool.

De kandidaten worden vergeleken met het functieprofiel en middels een overzichtelijk dashboard wordt een ranking gepresenteerd zodat de meest geschikte kandidaten snel en efficiënt worden gevonden. Het platform biedt diverse rapporten waarin de kandidaten onderling vergeleken worden en een op maat gemaakte vragenlijst voor tijdens het sollicitatiegesprek.

dashboard

Wat levert gebruik van de tooling op?

Voor klant:

  • Een betaalbaar, schaalbaar, objectief en geïntegreerd systeem dat organisaties in staat stelt sollicitanten en huidige werknemers op de juiste plaats binnen een organisatie te plaatsen.
  • Maakt 60+kenmerken integraal in beeld.
  • Minder risico op mismatches door completer en objectiever inzicht in functieprofiel en kandidatenprofiel.
  • Interviews met de beste kandidaten kunnen beter worden voorbereid aan de hand van de informatie van de testresultaten en op maat gemaakte interview vragen.
  • Het voorkomt vooroordelen op leeftijd, ras of sekse want het geeft een objectief beeld van competenties en eigenschappen.
  • Geweldige kandidaten ervaring en employer branding instrument.

Voor kandidaat:

  • De tests zijn gebruiksvriendelijk, kort en adaptief en stimuleren de kandidaten om het beste van zichzelf te laten zien.
  • Kandidaten kunnen resultaten in een persoonlijke dashboard en rapportage terugzien en krijgen duidelijke feedback en zelfinzicht.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Door gebruik te maken van de nieuwste inzichten in de (cognitieve) neurowetenschap, big data en voorspellende analytics, zorgen wij ervoor dat vooroordelen en subjectiviteit rondom werving, selectie, ontwikkeling en organisatievorm worden voorkomen. Het bespaart organisaties tijd, geld en hoofdbrekers om het juiste talent af te stemmen op de juiste baan, elke keer weer!

Stem t/m 10 november op IVY works in de publieksjury

De Recruitment Tech Awards 2016 worden net als vorig jaar mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER