Persoonlijker, innovatiever, sneller en interactiever inwerken van onze nieuwe collega’s aan de hand van een mobiele onboarding app. Lees de hele case van Delta Lloyd die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Case van Delta Lloyd

Omschrijving van de case

Voor ons was dat een belangrijke reden om te kijken of we de wijze van welkom heten en het onboarden van onze nieuwe medewerkers en gedetacheerde collega’s niet anders konden aanpakken. Persoonlijker, innovatiever, sneller en interactiever. Na enige oriëntatie en overweging kwamen wij tot de conclusie dat wij gebruik wilden gaan maken van een onboarding-app.
Het voordeel van een app is dat deze door een nieuwe collega overal en op ieder moment geraadpleegd kan worden, de content op een visuele en aantrekkelijk wijze kan worden getoond, direct vanaf het moment van ondertekening ingezet kan worden en we het beheer in eigen hand kunnen houden zodat de app altijd up-to-date is.
In co-creatie met Appical hebben we een app ontwikkeld die perfect aansluit bij Delta Lloyd en de wijze van verwelkomen van nieuwe collega’s, daarom noemen wij het ook de Sterke Start app.

image1

Wat was het resultaat van de case?

Inmiddels werken wij nu zo’n 6 maanden met de app en de resultaten zijn boven verwachting. Enkele reacties op de onboarding-app:
Wat een te gekke app! Erg leuk om op deze manier nader kennis te maken met de organisatie en de mensen die er werken.
Mijn eerste werkdag heeft inmiddels plaatsgevonden: vooral veel facilitaire/technische zaken geregeld, handen geschud en informatie opgezogen. Die laatste twee bezigheden zullen me de komende tijd nog wel even bezighouden :)”

“De voorbereiding liep soepel, zo een app helpt zeker om alvast een beeld te krijgen van het bedrijf. Ik heb er in ieder geval nog meer zin in gekregen!”
“Ik heb de voorbereiding via Appicalnow als erg positief ervaren. Wat een leuke en goede manier om de organisatie beter te leren kennen en niet in het diepe te worden gegooid! Ik ben nu nóg gemotiveerder om aan de slag te gaan. Het voelt meteen goed en als een thuis.”

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Door de Sterke Start app heeft bij Delta Lloyd onboarding echt een prioriteit kunnen worden, aangezien onze collega’s van zowel HR, recruitment en marketing hun ei erin kwijt kunnen en nu voor het eerst de nieuwe medewerker centraal kunnen stellen. Ook merken we dat veel bestaande collega’s de app graag willen gaan gebruiken voor bijvoorbeeld het doorstromen in een nieuwe functie. In onze case is onboarding niet alleen een feestje geworden voor de nieuwe collega’s maar voor iedereen binnen Delta Lloyd, daarom moeten wij de Recruitment Tech Award winnen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Karin Kortekaas – Delta Lloyd Communicatie
Geert Wernaart – Delta Lloyd Human Resources
Sweder de Bruijn – Appical Implementation
Suzanne de Bruijne – Appical Customer Success

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER