Recrout helpt kandidaten om op basis van hun unieke competenties en gedragskenmerken te ontdekken welke functies en organisaties het beste bij hen past! Lees over de recruitment tooling van Recrout die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van Recrout

Omschrijving van de tooling

Recrout is een innovatief online carrière platform waarop Young Professionals worden gematcht met werkgevers op basis van softskills. In tegenstelling tot andere omslachtige vacaturesites en profielen sites matchen wij niet op CV en trefwoorden. Wij matchen op een unieke en onvoorstelbaar simpele manier mensen met organisaties op basis van competenties en gedragskenmerken. Heeft iemand de benodigde “ingrediënten” in huis voor een bepaalde functie en past iemand binnen een bepaald bedrijfscultuur?

Wij kijken primair naar de talenten van mensen en secundair naar hun CV en achtergrond. Vervolgens helpen onze algoritmes om te voorspellen op welke plek een kandidaat het meest succesvol gaat zijn.

Recrout is een volledig gedigitaliseerd online (SAAS) recruitment platform met een geïntegreerd psychometrisch systeem en een click&play gebruikersbeleving.

matching_result_example

Wat levert gebruik van de tooling op?

 •  Snellere en betere matches
 • Objectieve matches ondersteunt door de sociale wetenschap
 • Data gedreven matches
 • Betere kandidaat beleving
 • Betere en onderbouwde matches voor de kandidaat
 • Inzicht in sterktes en zwaktes voor de kandidaat
 • Aanzienlijke besparing van kostbare uren ten aanzien van andere cv/vacature sites
 • Enorme kosten verlaging “cost per hire”
 • Slimmere pre-selectie
 • Slimmere conversie op vacatures
 • Gelukkige managers en geld over om echt leuke dingen te doen met recruitment

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Bij Recrout geloven we in talent, wij geloven niet in cv’s. Want wij geloven dat mensen die hun natuurlijke talenten en competenties gebruiken, de aspecten die hen het meest drijft en die het dichtst bij hen ligt, uiteindelijk het meest productief en gemotiveerd zijn, meer succes kennen en uiteindelijk gelukkiger zijn in het leven.

Teveel mensen leven hun leven terwijl ze dingen doen die ze niet willen doen, nemen banen waar ze niet blij mee zijn en ontketenen niet hun volledige potentie.

In 2015 heeft Recrout ook ingezonden voor de Recruitment Tech Awards. Nieuw ten opzichte van 2015 is:

 1. Vorig jaar was de focus met name op Recrout als pre-selectie tooling met een licentie model voor intern gebruik. Daar zijn we mee gestopt en zijn nu volledig een “stand alone” match platform met een hele duidelijk afbakening.
 2. Daarnaast zijn we in de tussentijd gaan samenwerken met Cubiks waardoor onze matchmotor en algoritmes zijn vernieuwd.
 3. Tenslotte zijn er op het platform zelf een aantal aanpassingen gedaan m.b.t de profielen etc maar wat voor de buitenwereld niet zichtbaar en waarschijnlijk ook niet interessant is.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER