Het Job Marketing Platform is de online marketingtool voor recruiters; de Booking.com voor recruitment mediakanalen. Lees over de recruitment tooling van VONQ die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van VONQ

Omschrijving van de tooling

Het recruitmentlandschap is continue aan verandering onderhevig. Naast de klassieke recruitmentstrategieën, zoals de inzet van recruitment agencies en direct sourcing, is de rol van marketing een belangrijke factor voor de moderne recruiter. Welke online mediakanalen zet je bijvoorbeeld als recruiter in om de ideale kandidaat te bereiken? Weet je zeker dat jouw kandidaat zich daar bevindt? Wat is het bereik van je mediakanaal?

Met de lancering van ons Job Marketing Platform in oktober 2015 hebben we alle kennis en data die we de afgelopen 10 jaar hebben opgedaan verrijkt met marktdata en in een intelligente tool samen laten komen. Ons Job Marketing Platform geeft op basis van de doelgroepomschrijving een suggestie welke combinatie van online mediakanalen je als recruiter het beste in kan zetten om de ideale kandidaat te bereiken. Het Job Marketing Platform geeft recruiters inzicht in het online bereik van hun vacatures en het aantal te verwachte sollicitaties.

De data is gebaseerd op meer dan 100.000 recruitment campagnes en miljoenen vacatures en sollicitaties. Naast de suggesties die het Job Marketing Platform geeft, worden de vacatures ook op de relevante online mediakanalen geplaatst. Dit scheelt de recruiter een hoop tijd.

Door de integratie met het ATS kan de recruiter direct vanuit het ATS naar zijn vacature gaan in het job marketing platform en een suggestie aanvragen voor zijn vacature op basis van zijn vacaturegegevens. Het platform selecteert uit meer dan 2000 mediakanalen het meest ideale mediapakket samen, waarna de recruiter op basis van de aanvullende informatie zijn eigen keuzes kan maken. Na akkoord worden de vacaturegegevens uit het ATS gebruikt voor de vacatureplaatsing op de geselecteerde media kanalen.

  • toegang tot 2000+ recruitment mediakanalen
  • weloverwogen mediakeuze
  • job distributie
  • verlaging van recruitment media uitgaven
  • directe koppeling met het ATS

VONQ-job-marketing-platform-step-2.-get-suggestions-and-make-well-informed-decisions

Wat levert gebruik van de tooling op?

Het Job Marketing Platform biedt de recruiter direct vanuit het ATS (na het creëren van de vacature) een relevant media advies.
Met de performance en marktdata per mediakanaal weet de recruiter dat de keuze die gemaakt wordt een weloverwogen keuze is.
Na het selecteren van de mediakanalen wordt de vacature online gezet. We ontzorgen de recruiter door de inkoop en onderhandelingen van media, maar ook in de handmatige werkzaamheden om de vacature te plaatsen.
Daarnaast is de recruiter verzekerd van een lagere inkoop prijs vergeleken met de individuele list price van het mediakanaal.
Met de overzichten in het platform heeft de recruitment manager inzicht in alle vacatures, welke campagnes lopen en welke mediabudgetten zijn besteed.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Wij geloven dat het bereiken van ideale kandidaten nog nooit zo gemakkelijk was met het gebruik van ons Job Marketing platform. We creëren online zichtbaarheid voor onze klanten en helpen ze de top talenten te bereiken die ze nodig hebben.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER