Leesvoer voor in de zon: Drie inspirerende boekentips over recruitment en tech

Je werkdag of werkweek zit erop, de zon straalt, je bergt je laptop op, schakelt je telefoon uit of legt hem zoveel mogelijk weg. En als de ontspanning dan komt, pak je een boek of een blad en ga je er eens lekker voor zitten. We hebben drie aanraders op een rij gezet.

The offer you can’t refuse – Steven Van Belleghem

Digitaal gebruiksgemak is het nieuwe minimum. Het is een commodity. De klant vindt het ondertussen de meest normale zaak van de wereld om met één druk op de knop toegang te hebben tot een reeks diensten en producten. De komende jaren zullen bedrijven een
actieve rol moeten spelen in de ‘life journey’ van klanten: dromen mee helpen uitkomen en problemen in het dagelijks leven wegnemen. Daarnaast kijken klanten meer naar bedrijven dan naar overheden om maatschappelijke problemen zoals klimaat, gezondheidszorg en mobiliteit aan te pakken. Als je organisatie erin slaagt een goed werkende digitale dienstverlening aan te bieden, een levenspartner van klanten te worden en mee een oplossing te zijn voor maatschappelijke uitdagingen, dan bouw je ‘an offer you can’t refuse’.

Steven Van Belleghem verzorgt tijdens het Recruitment Tech Event 2021 op 18 november 2021 een keynote waarin hij je in zijn gekende stijl meeneemt in de filosofie van een Offer you can’t refuse. Daar lees je hier meer over.

Recruitment Tech Survey 2021

Welke trends spotten we in de wereld van recruitment en tech voor 2021? En welke leverancier van recruitmenttechnologie scoort het best onder haar gebruikers? Recruitment Tech heeft dit onderzocht onder meer dan 300 gebruikers van tech in de Recruitment Tech Survey 2021. De gehele Recruitment Tech Survey 2021 is hier te downloaden en hier te verkrijgen als hard copy.

Ontdek je sterke punten – Tom Rath

Veel persoonlijkheidstests richten zich op de positieve punten en de ontwikkelpunten van de medewerker. Onderzoeks- en adviesorganisatie Gallup heeft na vele jaren onderzoek ‘Strenghtsfinder’ ontwikkeld. Het boek ‘Ontdek je sterke punten’ beschrijft de door hun onderzochte 34 sterke punten inclusief praktische tips. In het boek is een online test inbegrepen en je krijgt de vijf sterkste punten in een rapport. Aan de laagste vijf sterke punten hoef je in je carrière verder geen aandacht meer aan te geven, want daar word je alleen maar ongelukkig van. Als je je in je carrière richt op het (verder) ontwikkelen van de eerste vijf sterke punten en je functie hierop inricht, zul je merken dat werken bijna vanzelf gaat. Voor recruiters is deze benadering een mooie positieve invalshoek. Het is namelijk veel leuker om het te hebben over de positieve punten en je inzetbaarheid en aanvulling in een team dan te kijken naar dat wat je nog moet ontwikkelen.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER