Friday Fact: 30% van de corporates maakt gebruik van tooling voor onboarding

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: 30% van de corporates maakt gebruik van tooling voor onboarding.

Onboarding tools

In de Recruitment Tech Survey 2021 werd onder meer gekeken naar het gebruik van verschillende tooling onder recruiters. Als we inzoomen op de tooling gebruikt door corporates en bureaus, zien we enkele verschillen. Tooling voor onboarding is logischerwijs populairder bij corporates (30,9%) dan bij bureaus (12,9%), aangezien vaak het hele recruitmentproces plaatsvindt binnen de corporate zelf (van werving tot onboarding). Aan de andere kant valt er ook wat voor te zeggen dat bureaus met tools voor onboarding kunnen zorgen voor een zachtere ‘landing’ van hun kandidaat bij hun nieuwe opdrachtgever.

Friday Fact: Recruitmentsystemen en recruitmentsites meest gebruikte tooling onder recruitersBureaus maken twee keer zoveel gebruik van Matching & cv-parsing tools als werkgevers. Voor bureaus is het belangrijk om goede kandidaten aan klanten te kunnen aanbieden, maar dat geldt natuurlijk ook voor werkgevers. De omvang van de databases, volumes en het belang van snelheid is waarschijnlijk mede de reden dat bureaus meer technologie hiervoor inzetten.Beide segmenten maken evenveel gebruik van data & dashboards (52,7% bij de corporates tegen 54,8% van de bureaus). Tenslotte is het opvallend dat corporates iets meer (65,5%) gebruik maken van het recruitmentsysteem dan bureaus (58,9%).

Over de Recruitment Tech Survey 2021

Welke trends spotten we in de wereld van recruitment en tech voor 2021? En welke leverancier van recruitmenttechnologie scoort het best onder haar gebruikers? Recruitment Tech heeft dit onderzocht onder meer dan 300 gebruikers van tech in de Recruitment Tech Survey 2021, die Recruitment Tech Survey te downloaden is. Hierin wordt onder meer duidelijk welke leveranciers gebruikers aanbevelen en welke niet. Dit brengen we met dit nieuwe onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vanaf nu jaarlijks in kaart. De gehele Recruitment Tech Survey 2021 is hier te downloaden en hier te verkrijgen als hard copy.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER