Friday Fact: Recruitmentsystemen en recruitmentsites meest gebruikte tooling onder recruiters

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Recruitmentsystemen en recruitmentsites zijn de meest gebruikte tooling onder recruiters.

Tooling in wervingsfase

In de Recruitment Tech Survey 2021 werd onder meer gekeken naar het gebruik van verschillende tooling onder recruiters. De categorieën waar organisaties in 2020 het meest gebruik van hebben gemaakt op het gebied van tooling zijn vooral te vinden in de wervingsfase: Recruitmentsystemen (59,1%) en recruitmentsites (57,2%) zijn de meest gebruikte tooling onder recruiters. Op de derde plek vinden we data & dashboards terug (51%), waarna een flink gat volgt tot de nummer 4 Employer Branding. Opvallend is dat videorecruitment relatief laag scoort met 18,3%. Video is door corona veel populairder geworden en er zijn meerdere overnames gedaan in dit segment, zoals Cammio door StepStone, Scouted.io door Recruiter.com en Talentcube door Phenom. Maar waarschijnlijk profiteren tools als Zoom en Microsoft Teams nog het meest van de trend. In de Survey is een overzicht te vinden van de diverse categorieën én wordt ingezoomed op het verschil tussen corporates en bureaus.

Friday Fact: Recruitmentsystemen en recruitmentsites meest gebruikte tooling onder recruitersOver de Recruitment Tech Survey 2021

Welke trends spotten we in de wereld van recruitment en tech voor 2021? En welke leverancier van recruitmenttechnologie scoort het best onder haar gebruikers? Recruitment Tech heeft dit onderzocht onder meer dan 300 gebruikers van tech in de Recruitment Tech Survey 2021, die Recruitment Tech Survey te downloaden is. Hierin wordt onder meer duidelijk welke leveranciers gebruikers aanbevelen en welke niet. Dit brengen we met dit nieuwe onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vanaf nu jaarlijks in kaart. De gehele Recruitment Tech Survey 2021 is hier te downloaden en hier te verkrijgen als hard copy.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER