Friday Fact: Meer dan een kwart van de recruiters is uitermate tevreden over remote tooling

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Meer dan een kwart van de recruiters is uitermate tevreden over hun remote tooling.

Remote recruitmenttools

Sinds COVID-19 ons dagelijks leven raakte, hebben organisaties over de hele wereld hun recruitment- en onboardingpraktijken moeten aanpassen naar online om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om talent te vinden en een geweldige candidate experience te leveren. Uit onderzoek bleek al dat liefst tachtig procent van de recruiters in sectoren als horeca, detailhandel, gezondheidszorg, sociale zorg en bouw ten minste één tool voor online werving gebruikten tijdens de lockdown, zoals tools voor videorecruitment of tools voor het werven via social media.

Erg tevreden

Talview onderzocht onder 145 participanten hoe tevreden ze zijn met technologie dat remote werken ondersteunt. Liefst 26,4% geeft een 10 op schaal van 1 tot 10. 25,7% geeft het een 9, 22,9% geeft een 8. 7 (10,4%) en 6 (4,9%) volgen op gepaste afstand. Slechts een kleine groep (9,2%) beoordeelt het met een onvoldoende (schaal 5 tot 1). Dat recruiters tevreden zijn met hun tooling bleek al uit het gegeven dat liefst 77% van de ondervraagden aangaf gebruik te willen blijven maken van bijvoorbeeld videorecruitment.

30 gratis tools

Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video: het is inmiddels dagelijks kost geworden voor recruiters. Recruitment Tech maakte medio 2020 een lijst van 30 gratis tools om recruiters door de coronapandemie te helpen met tools voor recruitment, communicatie en productiviteit. De volledige lijst vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER