Smart chatbot automation platform Joboti ontvangt investering voor groei

HR tech investeerder AP Invest investeert in het smart chatbot recruitment automation platform Joboti. Met de investering en de kennis van de oprichters van AP Invest, Paul Storimans en Andy Verstelle, wil Joboti doorgroeien naar markleiderschap op het gebied van recruitment automation & kandidaat-engagement.

Conversaties

Volgens CEO van Joboti, Luuk van Neerven, maken ze recruitment processen slimmer door de inzet van chatbots en geautomatiseerde conversaties: “Kandidaten zijn steeds slechter bereikbaar via telefoon en mail. De virtuele recruitmentassistent van Joboti, die ook kan worden geïntegreerd in WhatsApp, versnelt en vereenvoudigt de taken van recruiters. Hierdoor kunnen opdrachtgevers sneller contact leggen met kandidaten, bereiken ze meer kandidaten op hun vacatures en zijn ze 24/7 bereikbaar.”

Buiten kantoortijd

Per dag voeren de chatbots van Joboti honderden gesprekken met kandidaten, waarvan 47% buiten de reguliere kantoortijden. Op dit moment maken zo’n 75 organisaties gebruik van de slimme recruitment chatbots van Joboti, waaronder Gamma, Easy Way en JustEat-Takeaway en bekende detacheerders. Eind 2020 was Joboti eind-finalist van de Recruitment Tech awards.

Groei

Luuk van Neerven, CEO Joboti: “Wij hebben Joboti de afgelopen jaren op eigen kracht succesvol laten groeien. Die groei willen we doorzetten en daarom willen we investeren in onze mensen, organisatie en verdere productontwikkeling. We zochten een investeerder die niet alleen kapitaal beschikbaar wilde stellen, maar ook actief zou helpen bij de verdere professionalisering van onze organisatie.  Met Paul Storimans en Andy Verstelle halen we twee partners aan boord die hun sporen in de HR en recruitment markt uitgebreid verdiend hebben, de ideale partner om ons te helpen bij onze verdere groei.”

Voor Demo_Day Europe spraken we voor Recruitmenttech.com in maart met Luuk van Neerven:

Innovatieve propositie

Andy Verstelle en Paul Storimans, founders van AP Invest. “In Joboti herkennen we de eigenschappen die wij ook bij ondernemingen belangrijk vinden. Een sterke innovatieve propositie, oprichters met een no-nonsense aanpak en zeer tevreden klanten. Recruitment blijft vanzelfsprekend mensenwerk. De inzet van slimme hulpmiddelen kan recruiter en kandidaten helpen bij het uitvoeren van repeterende en standaard taken en data in achterliggende applicaties beschikbaar te stellen. Met behulp van Joboti kunnen die taken vele malen slimmer, sneller, makkelijker en goedkoper.”

Slim kapitaal

AP Invest helpt ondernemers in HR Technologie bedrijven die sneller willen groeien. Na de verkoop van de mede door hen opgerichte ondernemingen Sterksen en HR2day bundelden Paul Storimans en Andy Verstelle hun krachten en helpen ze veelbelovende HR Technologie bedrijven sneller en duurzamer groeien door het beschikbaar stellen van “slim kapitaal”. Naast het beschikbaar stellen van kapitaal helpen ze ondernemers met marketing & sales activiteiten, het inrichten van verkoop- en ontwikkelingsorganisatie en indien gewenst, financiële en juridische inzichten en analyses. Ieder hebben ze met hun bedrijven vele prijzen binnen gesleept, waaronder 13 FD Gazelle’s. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in de HR-industrie.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER