Friday Fact: 80% van de recruiters zet remote recruitmenttools in tijdens lockdown

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: 80% van de Britse recruiters zet remote recruitmenttools in tijdens lockdown.

Remote recruitmenttools

Sinds COVID-19 ons dagelijks leven raakte, hebben organisaties over de hele wereld hun recruitment- en onboardingpraktijken moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om talent te vinden en een geweldige candidate experience te leveren; online! Hoewel dit klinkt als toekomstmuziek, heeft voor veel recruiters deze verschuiving het vinden van het juiste talent in eerste instantie juist lastiger gemaakt. Omdat er niemand op kantoor is om te sollicitatiegesprekken af te nemen, moeten organisaties goed nadenken over hoe ze effectief nieuwe medewerkers kunnen werven én onboarden.

80% gebruikt tool

Uit nieuw onderzoek blijkt dat liefst tachtig procent van de Britse recruiters in sectoren als horeca, detailhandel, gezondheidszorg, sociale zorg en bouw ten minste één tool voor online werving gebruikten tijdens de lockdown. Denk hierbij aan tools voor videorecruitment of tools voor het werven via social media.

Uit het onderzoek kwam ook dat 37% het moeilijker vond om het juiste talent te vinden, maar tegelijkertijd verwachtte liefst 66% in de toekomst over te stappen op een meer hybride wervingsmodel. In dit laatste geval zullen online tools ook na corona worden ingezet. Overigens bleek ook dat een significant deel van de recruiters, zo’n 25%, het gevoel heeft dat extra training nodig is om de nieuwe manier van werken onder de knie te krijgen.

30 gratis tools

Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video: het is inmiddels dagelijks kost geworden voor recruiters. Recruitment Tech maakte medio 2020 een lijst van 30 gratis tools om recruiters door de coronapandemie te helpen met tools voor recruitment, communicatie en productiviteit. De volledige lijst vind je hier. Ben je op zoek naar tools om jouw onboarding te boosten? Dan is dit een interessant lijstje voor je.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER