Friday Fact: 77% van de recruiters wil ook post-corona gebruik blijven maken van videorecruitment

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: 77% van de recruiters wil ook post-corona gebruik blijven maken van videorecruitment.

Remote recruitmenttools

Sinds COVID-19 ons dagelijks leven raakte, hebben organisaties over de hele wereld hun recruitment- en onboardingpraktijken moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om talent te vinden en een geweldige candidate experience te leveren; online! Uit onderzoek bleek al dat liefst tachtig procent van de recruiters in sectoren als horeca, detailhandel, gezondheidszorg, sociale zorg en bouw ten minste één tool voor online werving gebruikten tijdens de lockdown. Denk hierbij aan tools voor videorecruitment of tools voor het werven via social media.

Video blijft populair

Talview onderzocht onder meer welke recruitmenttechnologieën recruiters en HR-professionals ook na de coronacrisis willen gaan gebruiken. Technologie voor video-interviews scoort hierbij het hoogst (76,9%), met daarachter online technical skills assessments (51,7%), online soft skills assessments (44,8%), recruitment automation (42%) en chatbots (20,3%).

30 gratis tools

Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video: het is inmiddels dagelijks kost geworden voor recruiters. Recruitment Tech maakte medio 2020 een lijst van 30 gratis tools om recruiters door de coronapandemie te helpen met tools voor recruitment, communicatie en productiviteit. De volledige lijst vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER