30 gratis tools om recruiters door de coronacrisis te helpen

De wereld van recruitment wordt ook geraakt door het COVID-19 coronavirus. Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video. Recruitment Tech maakte een lijst van 30 gratis tools om recruiters door de coronapandemie te helpen met tools voor recruitment, communicatie en productiviteit.

12 gratis tools voor recruitment

Workable

Maak gratis gebruik van de nieuwe Workable video interview-software.

interviewstream

interviewstream biedt haar on demand online interview oplossing gratis aan tijdens de coronacrisis. Meer over de gratis tool van interviewstream vind je hier.

Lusha

Lusha is de populairste gratis tool voor sourcers, zo bleek uit onderzoek onder 100 sourcers. Hun gratis tool kan worden gebruikt om e-mailadressen en telefoonnummers te vinden.

HR Acuity

Om organisaties te helpen snel te reageren op het Coronavirus (COVID-19), biedt HR Acuity gratis toegang tot een beperkte versie van haar platform voor werknemersrelaties.

Lever:

Lever’s recruitmentsoftware maakt het mogelijk om vanuit de app Zoom-vergaderingen te plannen en deel te nemen aan deze gesprekken. De toegang tot deze Zoomintegratie is momenteel gratis.

Harver

Harver biedt delen van hun suite gratis aan.

OutMatch

Gratis toegang tot het interviewplatform van OutMatch gedurende 60 dagen. Deze proefperiode omvat onder meer onbeperkt gebruik van live en on demand video-interviews.

Lystloc

Het workforce systeem van Lystloc is gratis te gebruiken tot 1 juni.

Zenefits

Zenefits merkte dat kleine organisaties te maken hebben met ongekende uitdagingen als gevolg van de COVID-19-uitbraak. Daarom bieden ze een jaar lang gratis payroll software aan bij een jaarabonnement op een van hun HR-softwarepakketten.

MeetFrank

MeetFrank verstuurt je vacatures naar meer dan 300.000 werkzoekenden in heel Europa, waarbij je kandidaten uit de buurt krijgt en kandidaten die bereid zijn te verhuizen. Dit is nu een maand gratis te gebruiken.

Novoresume

Novoresume geeft je een maand lang gratis toegang tot al hun cv’s en motivatiebrieven.

Clarity Wave

Clarity Wave biedt nu 3 maanden gratis toegang tot haar product.

Meer gratis tools om je recruitment te boosten? Hier vind je een lijst van de 30 populairste gratis tools voor sourcing.

10 gratis tools voor communicatie

Google Hangouts

Google Hangouts is een door Google ontwikkeld platform dat gebruikt kan worden voor videochat en videoconferenties met collega’s (en kandidaten).

LogMeIn

Drie maanden gratis toegang tot het videoplatform van LogMeIn.

Vidyard

Vidyard biedt gratis beveiligde videogesprekken om de interne communicatie voor alle organisaties te verbeteren.

Jamm

Jamm is een communicatietool voor remote teams en is nu drie maanden gratis te gebruiken.

8×8

8×8 stelt momenteel gratis videovergaderingen beschikbaar zonder dat je je hiervoor hoeft te registreren.

Lifesize

Om werknemers verbonden en productief te houden, biedt Lifesize momenteel haar product 6 maanden gratis aan.

Otter.ai

Otter.ai biedt haar product Otter for Teams twee maanden gratis aan.

ServiceNow

ServiceNow heeft vier nieuwe community-apps aangekondigd om organisaties te helpen bij het beheren van complexe noodhulpworkflows. Deze apps zijn gratis tot 30 september 2020.

Numa

Numa behandelt je gemiste oproepen, maakt het gemakkelijk om je organisatie berichten te sturen en beantwoordt veelvoorkomende vragen van klanten automatisch. Dit kan momenteel 2 maanden gratis.

Slack

Het premium product van Slack is momenteel voor bepaalde organisaties gratis te gebruiken.

8 gratis tools voor productiviteit en marketing

Zoho

Zoho biedt tot 1 juli gratis 11 apps aan, waaronder apps voor online vergaderingen, trainingen, opslag, projectmanagement en dagelijks werk.

Microsoft

Bij Microsoft kan je nu zes maanden gratis gebruik maken van Office 365 E1, met onder meer Microsoft Teams.

Calendly

Calendly biedt Zoom en GoToMeeting integraties – voorheen Premium-functies – gratis aan tot en met juni. Google Hangouts/Meet blijft gratis voor gebruikers die de voorkeur geven aan dat platform.

ClickUp

Gratis toegang tot het productiviteitsplatform van ClickUp om al je taken, documenten, gesprekken, doelen, herinneringen en meer op één plaats te krijgen.

Hootsuite

Hootsuite biedt gratis toegang tot Hootsuite Professional aan kleine bedrijven en niet-professionals tot 1 juli 2020. Met Hootsuite beheer je eenvoudig je social media.

Benchmark

Benckmark biedt een gratis proefversie van hun e-mailmarketingoplossing die is ontworpen om te helpen bij het maken en versturen van overtuigende campagnes.

Hatchbuck

Bij Hatchbuck kan je gebruik maken van de proefversie van het alles-in-één verkoop- en marketingplatform dat e-mailmarketing, CRM en marketingautomatisering combineert.

Wundamail

Bij Wundamail kan je nu drie maanden lang gratis software voor het beheer van teams op afstand gebruiken. Het werkt direct in je mailbox en verzamelt alle reacties van het team in één overzichtelijke teamupdate.

Meer tools

Wil je meer handige tools voor recruiters leren kennen? Hieronder hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

Sources: EntrepeneurHRTechnologistRecruitment Tech

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER