Het toegankelijke selectie-assessment voor kleine en middelgrote organisaties die over tijd alsmaar slimmer en slimmer wordt. Lees over de recruitment tool van The Selection Lab die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2020.

Recruitment tooling van The Selection Lab

Omschrijving van de tooling

The Selection Lab levert digitale selectie-assessments die vele malen toegankelijker zijn dan de huidige assessments.

Dit komt omdat:
– Er wordt gewerkt met assessment rapporten die door iedereen te begrijpen zijn (ook zonder training). Rapporten zijn daarom ook in de vorm van een infographic.
– Het aanmelden en uitsturen van een assessment binnen 2 minuten kan. Of nog sneller via een ATS integratie.
– Er per 1 assessment kan worden afgenomen en er geen sprake is van aansluitkosten.
– Als er genoeg kandidaten zijn gescreend en afgewezen danwel aangenomen wordt er middels een machine learning algoritme ingeschat hoe goed nieuwe sollicitanten bij de organisatie passen.
– De prijs van een assessment tussen de 35 en 50 euro ligt (afhankelijk van de aantallen).

Het assessment meet cognitieve intelligentie, big five persoonlijkheid, drijfveren en bedrijfscultuurvoorkeuren in 1 en is uitgebreid wetenschappelijk gevalideerd. Tot slot worden er, op basis van de uitkomsten van het assessment in combinatie met het gezochte profiel, de beste interviewvragen gegenereerd.

Welk probleem lost de tool op?

Omdat onze doelgroep een beperkte hoeveelheid vacatures per jaar heeft (en dus een beperkte behoefte aan assessments) sluiten de reguliere assessmentbureau’s onvoldoende aan. Voor de reguliere assessmentbureau’s moet je immers relatief veel assessments per keer afnemen, een training volgen om de uitslag te begrijpen en een behoorlijk bedrag per assessment betalen. Bij The Selection Lab is dat anders. Je kunt assessments per stuk afnemen, het uitsturen en interpreteren van een assessment is zeer eenvoudig en de prijs is een fractie van wat reguliere partijen rekenen (een paar tientjes per assessment).

Hoe werkt de tool?

De recruiter logt in op haar of zijn eigen portaal (of ATS). Vervolgens wordt de naam, het e-mailadres en de functie ingevoerd. Het assessment wordt uitgestuurd. Nadat de kandidaat het assessment heeft gemaakt en gedeeld, krijgt de recruiter een seintje via de e-mail. Zij of hij kan het rapport inzien (mobiel vriendelijk). Het rapport is gemakkelijk te begrijpen en interpreteren. De uitkomsten van het assessment worden afgezet tegen de bijbehorende benchmark. Ook kan de recruiter op maat gegenereerde interviewvragen downloaden die afgestemd zijn op het individuele assessment rapport in combinatie met de benchmark van de desbetreffende functie.

Wanneer een kandidaat na het gesprek wordt aangenomen of afgewezen wordt dit in de software opgeslagen. Als dit voor meer dan 10 personen binnen 1 functie is gedaan, wordt er een machine learning algoritme gebruikt om voor nieuwe kandidaten te bepalen hoe goed ze bij de organisatie passen. Hiermee wordt de fit van een kandidaat berekend.

Wat levert gebruik van de tooling op?

De klant heeft drie voordelen van de tool. Het eerste voordeel is dat het gemakkelijker is om assessments in te zetten omdat ze per stuk kunnen worden aangeschaft en de rapporten door iedereen te begrijpen zijn. Dit betekent dat het nu ook mogelijk is voor het MKB om voorafgaand aan het interview inzicht te krijgen in de competenties en persoonlijkheid van een kandidaat. Het tweede voordeel is dat wordt bijgehouden hoe goed mensen passen bij een organisatie en hierdoor het assessment automatisch slimmer in het voorspellen hoe goed een kandidaat past. Tot slot is het is vele malen goedkoper dan reguliere assessments, maar is de kwaliteit van het instrument gelijk.

De kandidaat heeft als voordelen dat het assessment zeer gebruiksvriendelijk is qua design en mobile-use. Bovendien ontvangt de kandidaat zelf ook het rapport wat inzicht in de eigen persoonlijkheid verschaft.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Nog altijd is de ‘klik’ tussen de sollicitant en interviewer een van de belangrijkste reden om iemand wel of niet in dienst te nemen. En dat terwijl er duidelijk uit de wetenschap naar voren komt dat de voorspelwaarde hiervan zeer laag is en assessments veel beter zijn in het voorspellen van een fit tussen een sollicitant en organisatie. Als The Selection Lab de Recruitment Tech Award wint kunnen ook kleine en middelgrote organisaties hun recruitmentproces gemakkelijk professionaliseren.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER