Een simpele en effectieve tool waarmee recruiters in slechts twee klikken overzicht hebben van de best geschreven vacatureteksten binnen een functiegebied. Lees over de recruitment tool van Intelligence Group die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2020.

Recruitment tooling van Intelligence Group

Omschrijving van de tooling

De recruitmenttool vacature inspiratie is een tool die recruiters helpt om zo snel en effectief mogelijk inzicht te krijgen in goed geschreven, doelgroepgerichte en bestaande vacatureteksten om inspiratie op te doen voor het schrijven van een eigen vacaturetekst. Wanneer een recruiter de tool gebruikt kan hij/zij de desgewenste functietitel in de zoekbalk intypen en op het zoekicoontje klikken. De tool zal dan o.b.v. de functietitel zo’n 2 miljoen unieke vacatures nalopen en de vacatureteksten die volgens de algoritmes van de VacatureVerbeteraar het beste zijn geschreven, tonen. Nadat er door de recruiter op een functietitel is gezocht krijgt hij/zij een overzicht van de top 10 best scorende vacatureteksten binnen de gezochte functietitel. Zo heeft de recruiter overzicht van goed geschreven vacatures ter inspiratie voor de eigen tekst.

Welk probleem lost de tool op?

Uit het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2020 van Intelligence Group bleek dat recruiters vacatureteksten schrijven de minst leuke taak van het recruitmentproces vinden. Ook bleek uit dit onderzoek dat hoe minder tijd er wordt besteed aan additionele taken zoals vacatureteksten schrijven, hoe succesvoller de recruiter is. Echter wanneer te kijken naar de praktijk zien we dat recruiters vaak al uren tijd besteden aan het opzoeken en lezen van vacatureteksten van anderen (concurrenten), om deze als inspiratie te gebruiken voor hun eigen vacatureteksten. De vacatureinspiratie tool lost dit probleem op en zorgt ervoor dat recruiters minder tijd kwijt zijn aan het schrijven van vacatureteksten.

Hoe werkt de tool?

De tool werkt erg eenvoudig. De recruiter kan in de tool de desgewenste functietitel in de zoekbalk invoeren en op het zoekicoontje klikken. De tool zal alle vacatures in de database nalopen om te kijken of de functietitels overeenkomen en welke van deze vacatures het beste zijn geschreven. Als resultaat krijgt de recruiter direct een overzicht van de top 10 best scorende vacatureteksten binnen de gezochte functietitel. Zo heeft de recruiter overzicht in welke vacatures er openstaan op de markt en kan hij/zij vanuit dit overzicht op de openstaande vacatures klikken om de volledige vacaturetekst te lezen.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Het scheelt vooral tijd en frustratie. Tegelijkertijd wint het aan kwaliteit voor de eigen teksten. Met vacatureinspiratie worden vacatureteksten sneller, slimmer en effectiever geschreven.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

De tool is simpel, makkelijk te gebruiken, voor iedereen toegankelijk, bespaart uren, levert inspiratie en is gewoon leuk om te gebruiken. Tevens is de tool slim, opgebouwd met data van Jobdigger, Intelligence Group en VacatureVerbeteraar. Door slechts een functietitel in te voeren en op zoeken te klikken heeft een recruiter een volledig overzicht van de vacatureteksten op de arbeidsmarkt, en wordt de arbeidsmarkt een stukje transparanter.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER