GeniusMinds is een digitale recruitment agency gestart volledig gebaseerd op AI en technologie. Lees de hele case van GeniusMinds die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Case van GeniusMinds

Omschrijving van de case

GeniusMinds is een omnichannel digital recruitment performance agency wat volledig geautomatiseerd is door technologie. De allergrootste uitdaging van Scale-ups, Groeibedrijven, Zorg organisaties en Overheden is het vinden van de juiste gekwalificeerde kandidaten, lokaal of wereldwijd. Om de juiste kandidaten in de “Recruitment Funnel” te krijgen moeten alle organisaties de traditionele kandidaat journey digitaal transformeren naar de ultieme omnichannel kandidaat experience met als doel kandidaten te converteren naar “hires” Immers, de War om Talent is groot in elke sector lokaal en Wereldwijd.
GeniusMinds heeft unieke digitale AI technologie ontwikkeld voor het volledig automatiseren van de digitale omnichannel kandidaat journey met als doel DE ultieme kandidaat experience en het resultaat de juiste HIRES voor organisaties. Bedrijven moeten digitaal transformeren – van traditionele massa kandidaat marketing (spray & pray) naar hyper kandidaat personalisatie.

Welke tooling is gebruikt in de case?

Om de ultieme omnichannel kandidaat journey te garanderen en continu te kunnen verbeteren heeft GeniusMinds (i.s.m. Understandling) verschillende AI en Digitale technologie tooling ontwikkeld.

  1. Chat/Ad Display targetting Matching Engine (Global display netwerk Google)
  2. AI Matching (CV, persona, persoonlijkheid en professionele vaardigheden)
  3. AI Chatbot Technology
  4. Chat/Ad whatsapp targetting Matching Engine
  5. Digital ATS in display of Whatsapp
  6. Interact With ….platformen voor WerkenBij of Digitale Communitie
  7. YouTube Channels
  8. Chat/Ad matching engine integratie voor WerkenBij en Digitale Communities

Welk probleem is (deels) opgelost met de tool(ing)?

Door slimmer en efficiënter om te gaan met het recruitment proces en met focus op de optimalisering van de “ Omnichannel kandidaat Journey” kunnen wij succes garanderen in het vinden, engagen & kwalificeren van de juiste kandidaten. Toekomstige en openstaande vacatures worden door “continuous AI branding & selection” pro-acief ingevuld, geen lege seats meer. Daarnaast levert onze technologie een productiviteitswinst van zeker 60% voor de organisatie op. En de matches hebben een 95% confidence t.o.v. een traditioneel assessment bureau.

Wat was het resultaat van de case?

Veel nieuwe klanten; eindklanten en staffing bedrijven die voor hun recruitment processen gebruikmaken van onze dienstverlening. GeniusMinds performance; 80% verbeterde tijd tot aanname, 63% minder uitval bij kandidaten gesourced door GeniusMinds.  97% omnichannel kandidaat experience verbetering. Potentieel 60% winst in de productiviteit.  En de matches hebben een 95% confidence t.o.v. een traditioneel assessment bureau.

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

GeniusMinds is een omnichannel digital recruitment performance agency die vanuit AI en Digitale Technologie geautomatiseerde omnichannel Staffing services aanbiedt. Dit bestaat nog niet in Nederland.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Frank Grootenboer (GeniusMinds)
Jeffrey van der Eijk (Genius)

Stuur jouw case of tool in tot en met 9 september 2019

Heb je als gebruiker van recruitmenttooling een mooie case? Of als leverancier een nieuwe tool (of nieuwe feature of module), zend dan uiterlijk 9 september 2019 jouw case of tool in en wie weet ontvang je op 21 november tijdens het Recruitment Tech Event de Recruitment Tech Awards 2019. Kijk voor meer informatie, de deelnamevoorwaarden, de planning en om gratis in te zenden op de speciale pagina’s van de Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER