Woensdag 28 augustus was de Groningse Achmad Mardjoeki van Marksmen te gast in de Recruitment Tech Monthly, de maandelijkse livestream via Facebook. In deze 13e uitzending stonden we onder meer stil bij Google for Jobs, falende ICT-projecten bij de overheid en het belang van data voor recruitment.

Google for Jobs

Zoals in vrijwel alle eerdere uitzendingen kwam ook deze maand de komst van Google for Jobs ter sprake. Er zijn heel veel signalen dat dit in Nederland nu echt dichterbij gaat komen. In het artikel op Recruitmenttech.com schrijft van Bas de Haterd over de aanklacht dat Google for Jobs een te grote machthebber begint te worden volgens 23 jobboards.

Guideline

“Google heeft een guideline voor Google for Jobs ontwikkeld,” vertelt Mardjoekie. “Een stappenplan om hier zo goed mogelijk op in te spelen. Maak hier gebruik van en kijk samen met jouw sitebouwer en/of IT-afdeling hoe jouw organisatie zich hier het beste op kan voorbereiden, mocht dat nog niet zijn gebeurd. Wij zijn hier met Marksmen ook al druk mee bezig voor onze klanten” Ook op Recruitmenttech.nl is er al veel aandacht geweest voor Google for Jobs.

Recruitment experience platform

Marksmen ontwikkelt momenteel een Recruitment experience platform welke wordt verwacht in 2020. Achmad: “Het platform heeft een focus op recruitment marketing op de website van de klant. Hierbij draait het vooral om personalisatie en ip-testing waarbij de klant haar vacatures via onze tool heel goed kan matchen met de juiste kandidaat. Met deze tool kunnen onze klanten in 2020 zelf hiermee aan de slag.”

Meest gelezen op recruitmenttech.nl

Tijdens de uitzending deelde presentator Martijn Hemminga ook de top 3 van meest gelezen artikelen op Recruitmenttech.nl:

  1. Inzenden voor de Recruitmenttech Awards kan tot en met maandag 9 september. Er zijn twee categorieën: 1. Innovatieve tooling waarbij het gaat om innovativiteit en 2. Best case waarbij gebruikers van tools hun case presenteren en de effectiviteit laten zien. Op recruitmenttech.nl vindt je ook de pre-check waar je kunt checken of jouw case kans maakt op een nominatie. Genomineerden kunnen hun case live presenteren tijdens het Recruitment Tech Event op 21 november in de Amsterdome.
  2. Kabinet ontbindt miljoenencontract met Deloitte. Wanneer je gaat zoeken op ICT projecten die mislopen zie je dat dit vaker voorkomt en bedrijven grootschalige ICT projecten tijdens de uitvoering stopzetten. Projecten blijken in de praktijk vaak te groot te worden waardoor organisaties voor verrassingen komen te staan.
  3. Emplocity uit Polen, het artikel gaat vooral over Artificial Intelligence en machine learning. Het valt op dat hier veel interesse voor is. Mardjoekie: “Ik herken deze trend maar er zijn organisaties die soms de schoenen willen kopen voordat zij leren lopen. En eigenlijk nog niet met hun organisatie toe zijn aan Artificial Intelligence. Dit is zonde omdat bedrijven dan niet de gewenste resultaten behalen.”

Recruitment Tech Event

Op 21 november vindt de vijfde editie van ons jaarlijkse Recruitment Tech Event plaats in de Amsterdome in Amsterdam. Kaartjes hiervoor zijn nog tot 1 oktober verkrijgbaar met early bird korting. Wil jij met ons mee vooruit kijken naar de nieuwste trends en ontwikkelingen van 2020 op het gebied van recruitmenttechnologie zorg dan dat je hierbij bent!

25 september Ratecard te gast

Op woensdag 25 september is de volgende uitzending van de Recruitment Tech Monthly en dan is Ratecard onze maandgast. Volg Recruitment Tech via Facebook, dan krijg je automatisch een melding als we live zijn.

 

 

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER