Vijf veelbelovende buitenlandse startups om in de gaten te houden

Niet alleen in Nederland kennen we veelbelovende startups, ook in de rest van de wereld is er veel recruitment tech-talent aanwezig. Houd daarom deze vijf buitenlandse partijen zeker in de gaten.

Jenna

Website: jenna.ai
Opgericht: 2018
Oprichter: Lior Romanowsky
Klanten: o.a. Deutsche Telekom, STRV en KellyOCG

Met Jenna, gevestigd in Israël, kunnen recruiters in enkele minuten hun eigen slimme en geautomatiseerde recruiter creëren die de kandidaten de belangrijkste vragen zal stellen, de verschillende kandidaten filtert én beoordeelt. Hiervoor wordt door deze persoonlijke recruitment assistent kunstmatige intelligentie gebruikt.

Hundred5

Website: hundred5.com/
Opgericht: 2017
Oprichter: Marit Martin
Klanten: o.a. Swedbank, Pipedrive en Toggl

In plaats van het doorzoeken van cv’s, starten bedrijven het wervingsproces door kandidaten te vragen om korte skilltests te maken. Het systeem van het in Estland gevestigde Hundred5 verwijdert automatisch en keurt niet-gekwalificeerde kandidaten af, zodat recruiters een kleinere, vooraf gekwalificeerde groep hebben om zich op te concentreren.

jobpal

Website: jobpal.ai/en/
Opgericht: 2016
Oprichters: Christoph Gueldenberg, Luc Dudler & Andriy Martyniv
Klanten o.a.: FreightHub, RoundForest en IronSource

Het in Duitsland gevestigde jobpal bouwt chatbots die de communicatie tussen werkgevers en kandidaten automatiseren. Voor werkzoekenden en kandidaten bieden chatbots een fundamenteel nieuwe manier om een ​​baan te vinden.

Recruitment Tech TV sprak met Christoph Gueldenberg, co-founder van jobpal, over de organisatie die chatbots maakt.

Joonko

Website: joonko.co
Opgericht: 2016
Oprichters: Ilit Raz & Elad Shmilovich
Klanten: o.a. PayPal, Intuit en Adidas

Het in Amerika gevestigde Joonko komt oorspronkelijk uit Israël en haalt met haar op kunstmatige intelligentie gedreven technologie de onbewuste vooroordelen uit het recruitmentproces. Deze technologie is te integreren in SaaS-platformen, waardoor Joonko de bestaande gegevens hierin kan scannen om vooroordelen te identificeren. Wanneer het programma iets vindt, stelt het onmiddellijk de betreffende manager op de hoogte en stelt het corrigerende maatregelen voor.

TalentSwot

Website: talentswot.com
Opgericht: 2016
Oprichter: Andrew Rufatt
Klanten: o.a. Caring Fieldmarketing, Expocentric en Misura

Het Australische TalentSwot maakt gebruik van machine learning technologie en artificial intelligence om kandidaten te screenen op gedrag, persoonlijkheid en skills. Door het gebruik van een chatbot hiervoor loopt de communicatie met kandidaten soepeler en meer natuurlijk. Dat geeft de recruiter meer inzicht en deze kan hierdoor beter beslissen wie geschikt is en wie wel of niet bij de organisatie past.

Eerder spraken we uitgebreid met Skyler Ilenstine, Computational Linguist bij TalentSwot, en hij gaat dieper in op de vrijwel onmogelijk te manipuleren tests die de persoonlijkheid van de kandidaat onthullen.

Aanbieding: Recruitment Tech Guide 2019 voor €11,50!

Dit interview verscheen eerder in de 100 pagina’s tellende Recruitment Tech Guide 2019. Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2019-jaarboek is hier te bestellen voor momenteel slechts €11,50.

De Recruitment Tech Guide 2019 is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER