Zo zet je video optimaal in voor jouw recruitment

In 2019 zien we dat video niet weg te denken is als communicatiemiddel. Ook in het verleiden en werven van nieuwe medewerkers wordt video steeds meer ingezet. Video-expert Ellen van Dieren deelt een viertal tips hoe jij als recruiter succesvol start met video.

1. Denk vanuit de kandidaat

Je bent ondertussen overtuigd dat je video in gaat zetten, want dat is gewoon hip en we doen het allemaal. Stop! Even een stapje terug. Bedenk heel goed waarom je video gebruikt en zet daarbij de kandidaat centraal. Past video bij het kanaal die je inzet? En heeft de kandidaat op dat moment in de recruitment funnel hier behoefte aan? Noteer voorafgaand aan de opname wat de kandidaat moet voelen, denken en doen na het zien van jouw video. En vergeet de call to action niet.

2. Wees authentiek

We weten allemaal wel dat het employer brand echt moet zijn en dat de nieuwe generaties liever kijken naar zelf geschoten beelden dan professioneel materiaal. Durf te gaan voor echte content, bijvoorbeeld gemaakt door jouw eigen medewerkers. Laat zien hoe het is om ergens te werken, hoe de werkplek eruitziet en toon de mensen die er werken.

3. Echte mensen

Natuurlijk wil een kandidaat weten met wie deze gaat werken. Het is dus logisch dat je als organisatie ‘echte’ medewerkers inzet in de video’s die je maakt. Je kan denken aan vlogs, video’s bij een vacature of een bericht van een hiring manager rechtstreeks aan de kandidaat. Belangrijk hierbij is dat je collega’s betrekt en ze bewust maakt van de rol die ze spelen in het aantrekken van hun nieuwe collega. En zorg ervoor dat je de drempel om mee te doen verlaagt door te faciliteren en het niet te groots te maken. Gebruik daarom bijvoorbeeld een smartphone.

4. Gebruik een smartphone

We kunnen niet meer zonder de smartphone, maar er valt nog veel meer uit te halen dan je nu denkt. Nog een paar tips op een rij: kijk in de camera lens en niet naar het scherm met de preview, gebruik een extern microfoontje (Google eens op lavalier microfoon voor smartphone), check het licht en de achtergrond. En voor het bewerken en ondertitelen van video’s zijn deze apps een aanrader: Clipps, Imovie, Quick en Cute cut pro.

Over Ellen van Dieren

Ellen van Dieren Ellen van Dieren over videorecruitment: "Video wordt de basis"is oprichter van de Recruitment Trainer en traint, spreekt, geeft lezingen en deelt dagelijks haar kennis online. Ellen is daarnaast ook nieuwsgierig naar welke innovaties er in de recruitmentbranche zijn en hoe dit bijdraagt aan de ontwikkeling van ons vak. En video is daar één van.

Aanbieding: Recruitment Tech Guide 2019 voor €11,50!

Dit interview verscheen eerder in de 100 pagina’s tellende Recruitment Tech Guide 2019. Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2019-jaarboek is hier te bestellen voor momenteel slechts €11,50.

De Recruitment Tech Guide 2019 is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER