Assessments worden sinds jaar en dag ingezet binnen recruitment. Dankzij nieuwe technologieën zijn deze inmiddels beschikbaar voor iedere organisatie. Expert Patrick Boonstra staat in deze aflevering van Recruitment Tech Insights stil bij de diverse assessments.

Assessments, wel of niet gebruiken?

Patrick Boonstra gaat in onderstaande video onder meer in op de beweegredenen om wel of niet assessments te gebruiken. “Kijk goed voor welke rol je het toe wil passen. Een videotool voor iemand die geen klantcontact heeft, past eigenlijk niet.” De rol moet ook te vangen zijn in een assessment. “Als een rol zo exotisch is, weet ik dan wel de goede vragen te stellen? Als je niet duidelijk hebt wat je nodig hebt, is het ook heel moeilijk het assessment te bepalen.” Daarnaast staat hij nog stil bij wanneer in het proces assessments relevant kunnen zijn en welk doel je ermee hebt, waarmee je dus kan kijken of je wel echt assessments moet gebruiken. Alles over assessments kom je te weten in onderstaande aflevering van Recruitment Tech Insights.

Recruitment Tech Insights

In iedere aflevering van Recruitment Tech Insights praat Recruitment Tech oprichter Martijn Hemminga met expert Patrick Boonstra over een specifiek onderwerpen op het gebied van recruitment & tech. Doel van het programma is recruiters en hr-professionals bij te praten over de laatste inzichten. In de vorige aflevering van deze reeks werd stilgestaan bij handige tools voor searchen en sourcen.

Wil je op de hoogte blijven van komende Recruitment Tech Insights, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Youtube of Facebook.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER