De komst van Google for Jobs in ‘ons’ recruitmentlandschap lijkt niet meer lang op zich te laten wachten, nadat in maart werd aangekondigd dat hier al mee werd getest. Peter Woudenberg van RecruitNow vertelt je in deze video alles wat je moet weten over Google for Jobs.

Praktische tips

Peter Woudenberg, Head of Digital bij online recruitment specialist RecruitNow, neemt je mee in de laatste ontwikkelingen, de impact die Google for Jobs kan hebben op de Nederlandse recruitmentbranche en mogelijke features die Google nog gaat doorvoeren. Hij geeft praktische tips om niet alleen gevonden te worden door het platform, maar ook hoger te ranken. Zodat je daar direct mee aan de slag kan.

Ranking in Google for Jobs

Peter Woudenberg geeft concrete tips om met Google for Jobs aan de slag te gaan. “Je moet voldoen aan de technische richtlijnen van Google, wat betekent dat de data op je site goed moet staan. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je vacature zo duidelijk mogelijk is. De vacature wordt namelijk in z’n geheel getoond in Google for Jobs.” Het zo volledig mogelijk invullen van de vacature heeft een groot voordeel. “Als je je vacaturekenmerken zo compleet mogelijk maakt, is dat relevant voor de doelgroep. Dit is uiteindelijk beter voor je ranking in Google for Jobs.” Dit (en andere tips & tricks) komt uitgebreid aan bod in onderstaande video.

Over Tech Topics

Tech Topics is een rubriek binnen Recruitmenttech.nl waar experts in korte video’s meer vertellen over een bepaald onderwerp op het gebied van recruitment en technologie. In de vorige aflevering stond Deborah Hempenius namens RecruitNow stil bij het optimaliseren van je vacatureteksten.

Over RecruitNow

RecruitNow, partner van Recruitment Tech, levert diensten op het gebied van Recruitment Marketing, Recruitment Sites, Recruitment Insights en Recruitment Optimalisatie. Hun expertise is online wervingscampagnes opzetten. Het brede aanbod omvangt het ontwikkelen van een ‘werken bij site’ tot het optimaliseren van de marketingcampagnes.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER