Een digitale campusrecruiter op basis van kunstmatige intelligentie, e-assessments en cultuurscans. Lees over de recruitment tooling van The Selection Lab die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2018.

Recruitment tooling van The Selection Lab

Omschrijving van de tooling

Er wordt gestart met een maken van een medewerkers- en cultuurscan bij de desbetreffende organisatie. Dit gebeurt middels een e-assessment die naar de medewerkers wordt gestuurd (deze duurt 2x 15 minuten).

In deze scan wordt het onderstaande per medewerker geindexeerd:
1. Persoonlijkheid (Big Five)
2. Emotionele intelligentie
3. Grit
4. Bedrijfscultuur
5. Geprefereerde cultuur
6. Kernwaarden
7. Medewerkers NPS

De organisatie geeft vervolgens aan welke van de medewerkers behoren tot de ‘toppresteerders’ van de organisatie. Hiermee kunnen de groepen ‘gemiddelden’ en ‘toppresteerders’ met elkaar worden vergeleken. Zo kan statistisch worden vastgesteld welke van de eerder genoemde geindexeerde persoonskenmerken de talenten overeen hebben en waar het beste op geselecteerd kan worden. Zo wordt statistisch het ideale profiel vastgesteld. De cultuurscan indexeert de huidige en gewenste bedrijfscultuur. Hiermee kan de gezondheid van de cultuur worden vastgesteld en stapsgewijs verbeterd worden.

Het profiel kan vervolgens gebruikt worden om sollicitanten tegen af te zetten. Per sollicitant bepaalt het algoritme in hoeverre deze lijken op de ‘toppresteerders’ in de organisatie. En daarmee kan het succes per sollicitant voorspeld worden middels een fit score. Jaarlijks horen we van de organisatie welke van de nieuwe medewerkers behoren tot de talenten zodat we het algoritme kunnen updaten en deze steeds slimmer wordt (zelflerend). In een tijd waarin de wereld verandert, verandert het algoritme zo organisch met het bedrijf mee.

Tot slot is er een platform waar (rechten)studenten zich aanmelden en hetzelfde e-assessment doen. Vervolgens kan statistisch bepaald worden op welke ‘talenten’ in welke (advocaten)kantoren de student het meeste lijkt. En waar de student dus het beste op haar plek zal zijn.

Zo wordt er middels e-assessments en kunstmatige intelligentie de optimale matches gegenereerd tussen studenten en organisaties.

Wat levert gebruik van de tooling op?

*** Klant / kantoor ***

  • Selectie van de juiste mensen om te interviewen op basis van een kwantitatief en wetenschappelijk onderbouwd profiel.
  • Keuze uit een uitgebreide database van kandidaten met veel informatie per kandidaat.
  • Inzicht in huidige en gewenste cultuur door medewerkers.
  • De oplossing die The Selection Lab biedt scheelt veel tijd en geld voor het bedrijf en HR.
  • In plaats dat bedrijven met drie partners moeten samenwerken op het gebied van Recruitment, Assessment en Cultuur, hoeven ze nu maar met 1 partij in zee te gaan.
  • Hogere diversiteit door het gebruik van een objectief algoritme.

*** Kandidaat / student ***

  • Inzicht in welke van de vele kantoren het beste bij hem of haar passen. Op basis van wetenschappelijke data.
  • Interviews bij diverse kantoren zonder bij hen allemaal te hoeven solliciteren.
  • Een persoonlijkheidsrapport dat ook gebruikt kan worden in reguliere sollicitaties.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Met het integreren van predictiving hiring, campusrecruitment en cultuurscans zet The Selection Lab een belangrijke stap in het geïntegreerd digitaliseren van het traditionele recruitmentproces.

Het maakt dit proces hiermee niet alleen sneller en kostenefficienter, maar het zorgt ook voor een kwaliteitsslag omdat de kunstmatige intelligentie uiteindelijk significant beter, sneller en objectiever is in het analyseren van al deze datapunten dan een mens ooit kan zijn.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER