200 nieuwe medewerkers aannemen met het zelfde budget (200K) als het jaar ervoor. (toen namen we 100 medewerkers aan) Lees de hele case van ChipSoft die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Case van ChipSoft

Omschrijving van de case

Personeelsbehoefte
De uitdaging van ChipSoft is om kandidaten uit de markt te halen die of zorg- en/of IT specialisten zijn. Onze doelgroep heeft maximaal 7 jaar werkervaring, heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding en woont in de omgeving van Amsterdam, Heerenveen, Hoogeveen of Antwerpen. Daarnaast is door de complexiteit van de software de voertaal op de werkvloer Nederlands. Zodoende maken wij geen gebruik van expats of anderstaligen op de werkvloer, wat het recruitmentvraagstuk extreem nadelig beïnvloedt.

Op dit moment staan er 95 vacatures open (incl. stageopdrachten).

Situatie voor oktober 2016:
Vacatures werden geplaatst op jobboards en vervolgens elke 2 weken ververst. Contact met de doelgroep via verschillende social media kanalen was er nauwelijks. Op deze wijze zijn er in 2015, 100 nieuwe medewerkers aangenomen. Tevens hebben wij tijdens deze periode 60 campusrecruitmentbeurzen activiteiten/ beursdagen gehad op diverse hogescholen en universiteiten.

Top 5 profielen die wij zoeken:
1. .NET ontwikkelaar (Amsterdam, Heerenveen, Hoogeveen, Antwerpen)
2. .NET ontwikkelaar Datawarehouse
3. Software Consultant Business Intelligence.
4. .NET ontwikkelaar Mobile
5. Front-end ontwikkelaar

De opdracht van de directie was simpel: het aantal nieuwe medewerkers moet verdubbelen, maar het recruitmentbudget (200k) moet hetzelfde blijven. Dit alles met een recruitmentteam dat bestond uit 3,4 FTE.

Wat was het resultaat van de case?

In de afgelopen 52 weken hebben wij 210 nieuwe medewerkers aangenomen. Onder deze nieuwe collega’s bevinden zich 80 Nederlandstalige .NET ontwikkelaars.

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Omdat wij in een markt waarin arbeidskrachten schaarser worden, geen extra budget hebben gekregen maar wel het dubbele aantal medewerkers hebben aangenomen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Myrthe Sennema – Recruiter
Roos Mous – Recruiter
Marcel Borst – Recruiter
Nina Huttenberger – Recruiter

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER