Geert Wernaart vertelt over het onboarding programma van Delta Lloyd

Bij recruitment draait het om de werving en selectie van kandidaten, maar Geert Wernaart van Delta Lloyd houdt zich volledig bezig met wat daarna komt. Wernaart is HR development-adviseur en heeft een achtergrond als onderwijskundige. Tijdens zijn sessie op het Recruitment Tech Event geeft hij een leuke doorkijk naar wat er gebeurt zodra een kandidaat is aangenomen en vertelt hij over Delta Lloyds nieuwe onboarding programma. “Ik focus me op het behouden en ontwikkelen van talent en zorg ervoor dat ze snel productief zijn.”

De onboarding app

Delta Lloyd heeft sinds mei van dit jaar zijn onboarding programma totaal vernieuwd. Ze maken nu gebruik van een eigen app. ‘Voordat mensen beginnen op de werkvloer kunnen ze de app al downloaden. Hierin vind je alles wat je moet weten over de organisatie. Daarnaast geven we een goed beeld van onze werkcultuur. Zo komen collega’s in filmpjes aan bod en geven ze tips voor je eerste werkdag. De app straalt uit hoe het is om te werken bij Delta Lloyd.’

Dankzij onze onboarding app maken mensen nu gelijk een sterke start.

Sterke start

‘De eerste reacties die we hebben gekregen van zowel nieuwe als huidige werknemers zijn erg positief,’ vertelt Wernaart. Voordat hij de app introduceerde maakte Delta Lloyd net als bijna ieder ander bedrijf gebruik van een welkomstbijeenkomst. ‘Hoewel deze bijeenkomsten als erg prettig en leuk werden ervaren, kwamen ze toch vaak te laat. Sommige mensen werkten al vier maanden bij ons. Iets wat veel bedrijven denk ik zullen herkennen. Het was de investering niet waard. Dankzij onze onboarding app maken mensen nu gelijk een sterke start.’

Slecht ingewerkte collega kost geld

Zo’n krachtige start is enorm belangrijk volgens het bedrijf achter de app; Appical. Op hun site schrijven ze dat een collega die binnen het eerste jaar weer vertrekt veel geld kan kosten. Tot wel 150% van het jaarsalaris. Goed ingewerkte medewerkers leveren organisaties veel op, omdat een goed inwerk programma kan voorkomen dat nieuwe collega’s weer snel buiten staan.

Een sterke start dankzij de onboarding appOnboarding: sterke start voor new hires bij Delta Lloyd

Wil je meer weten over hoe Delta Lloyd nieuwe werknemers een vliegende start geeft? De breakout-sessie van Geert Wernaart vindt om 12.00 uur plaats in het Douchelokaal tijdens het Recruitment Tech Event op 24 november. Wat hij zelf nog hoopt te ontdekken tijdens het evenement? ‘Hoe je een betere voorselectie van kandidaten kan maken op basis van een culturele fit,’ aldus Wernaart.

Over Geert Wernaart

Naast onboarding houdt Wernaart zich bij Delta Lloyd ook bezig het ontwikkelingsproces van de medewerkers. Zijn doelstelling is dat een medewerker Delta Lloyd uiteindelijk beter verlaat dan dat hij is binnengekomen. Tooling die daarbij onmisbaar gaat worden is volgens hem; ‘één online platform waar alle leeractiviteiten samenkomen, ook wel bekend als e-learning. Zo kunnen medewerkers blijven doorgroeien, waar en wanneer ze maar willen.’

Het Recruitment Tech Event 2016 is uitverkocht. Zet donderdag 23 november 2017 alvast in jouw agenda, want dan vindt de 3e editie plaats van het Recruitment Tech Event. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de e-mail update en maak kans op vrijkaarten voor het event in 2017.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER