Nibor | Nieuwe bron van kandidaten (Recruit Robin)

Met Nibor hebben recruiters toegang tot een nieuwe bron kandidaten. Één bron met alle onbenutte kandidaten (95%) uit recruitment agency databases. Lees alles over de recruitment tool van Recruit Robin die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Recruitment tooling van Recruit Robin

Omschrijving van de tooling

Met 3.4% werkeloosheid en 1.1 miljoen vacatures is het vinden van kandidaten uitdagender dan ooit. De toegang tot kandidaten en de snelheid waarmee je met hen in contact komt, is daardoor sterk van invloed op de kans om invulling te geven aan jouw vacature. Voor het vinden van goede kandidaten zoeken recruiters daarom dagelijks in diverse databases, zoals die van LinkedIn, Nationale Vacaturebank, Indeed en Werk.nl. Een tijdrovende klus, die vaardigheden vraagt en kapitaal om toegang te krijgen tot al deze cv-databases.

Recruit Robin automatiseert het vinden, screenen en benaderen van kandidaten, in 8 cv-databases en voor al je vacatures tegelijkertijd. Terwijl je alleen betaalt voor goede kandidaten. Daardoor besparen recruiters 90% van hun sourcing tijd (shorturl.at/qISUZ) en wonnen we in 2019 en 2020 de Recruitment Tech Awards in de categorie ‘Best Tool’.
Na onze focus op tijdbesparing gaan we nu de strijd aan om recruiters toegang te geven tot meer goede kandidaten. Een krappe arbeidsmarkt resulteert namelijk ook in minder inschrijvingen van kandidaten op bovengenoemde cv-databases. Terwijl de vraag naar kandidaten toeneemt, neemt de kans voor het vinden van kandidaten dus af. Tenzij we ‘onzichtbare kandidaten’ toegankelijk maken in een nieuwe bron. Nederland telt namelijk 14.000 recruitment agencies (CBS, 2020) die ieder voor zich, klein of groot, een eigen database van kandidaten opbouwen. Vooralsnog zijn deze databases alleen toegankelijk voor de betreffende recruitment agency. 95% van de kandidaten in deze databases converteert nooit tot een match met een vacature.

Daarom zijn we als Recruit Robin deze zomer gestart met de bouw van Nibor. Nibor is een nieuwe database waarin alle (onbenutte) kandidaten van verschillende recruitment agencies zijn samengevoegd tot één nieuwe bron. Met Nibor vergroten recruiters dus hun toegang tot kandidaten en kunnen ze invulling geven aan meer vacatures.

Welk probleem lost de tool op?

Met 3.4% werkloosheid en 1.1 miljoen vacatures is er sprake van unieke krapte op onze arbeidsmarkt. Krapte resulteert in beperkte toegang tot geschikt personeel voor vacatures en beperkt daarmee de groei van bedrijven. Met Nibor hebben recruiters toegang tot een nieuwe bron van kandidaten en vergroten zij de kans op het invullen van meer vacatures.

Hoe werkt de tool?

Recruitment agencies koppelen hun eigen database met Recruit Robin. Vervolgens analyseert Recruit Robin welke potentiële kandidaten onbenut en uniek zijn. Deze kandidaten worden namens de agency benaderd met de vraag of zij beschikbaar zijn voor een baan. Beschikbare kandidaten krijgen de vervolgvraag of zij hun kans op een baan willen vergroten door hun cv te delen met 100+ recruitment agencies. Deze kandidaten worden toegevoegd aan de Nibor. Nu de recruitment agency haar database heeft gedeeld, heeft zij ook toegang tot Nibor. De nieuwe bron met alle kandidaten van andere recruitment agencies. Daarna gebruikt de recruiter Recruit Robin zoals zij gewend is. Ze maakt één zoekopdracht aan en krijgt van Recruit Robin alle matchende kandidaten uit 8 cv-databases, plus Nibor!

Wat levert gebruik van de tooling op?

Met het gebruik van Nibor stijgt het aantal matchende kandidaten voor vacatures. Daarnaast zijn deze kandidaten beschikbaar voor een baan, hebben ze ingestemd om benaderd te worden door recruitment agencies en zijn ze telefonisch bereikbaar. Deze factoren verhogen de conversie naar het interview. Recruiters hebben dus toegang tot meer kandidaten, waarmee ze vaker in gesprek gaan en vergroten daarmee de kans om invulling te geven aan meer vacatures.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Recruit Robin heeft eerst bestaande grote databases samengebracht tot één eenvoudig te doorzoeken database. Dit was onze eerste stap naar een transparante arbeidsmarkt. Nu voegen we met Nibor een unieke bron van kandidaten toe en vergroten we wederom de transparantie in het aanbod van kandidaten op de arbeidsmarkt. Nibor is uniek, innovatief en volledig geautomatiseerd is.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER