Inclusief en divers selecteren op basis van brainpower (IMC)

Inclusiever selecteren leidt dankzij de inzet van de brain-based assessment games van BrainsFirst tot de gewenste resultaten qua effect & efficientie. Lees de hele case van IMC die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Case van IMC

Omschrijving van de case

In trading werd jarenlang gedacht dat schoolprestaties, cijferlijsten en/of IQ-testen voorspellende waarde hadden voor performance op de werkvloer. De praktijk bleek weerbarstig. Dankzij meerjaren-research met BrainsFirst ontdekte IMC Trading dat zij op zoek zijn naar specifieke breinen. Door neuroscience & AI te combineren slaagt BrainsFirst erin om de recruitment-inspanningen van IMC efficienter en effectiever te maken. Met als resultaat een inclusievere, diversere talent inflow.

Welke stap(pen) zijn waarom aangepast t.o.v. het voorgaande proces?

Primair de assessment an sich – dit was een generieke aptitude assessment en nu de NeurOlympics (BrainsFirst).
Daarnaast CV review en assessment fase omgedraaid, voorheen eerst CV selectie dan BrainsFirst (selectie op basis van voorkeursachtergrond, uitscreenen op score) > Nu eerst BrainsFirst dan CV selectie.

Ultieme doel is screen-in, het inscreenen van studenten met een minder voor de hand liggende achtergrond op basis van BrainsFirst resultaten. Bijvangst is dat het veel tijd scheelt aangezien kandidaten met zeer lage scores direct worden afgewezen en CV screening & interviews voor deze kandidaten is dus niet meer nodig.

Welke tooling is gebruikt in de case?

NeurOlympics assessment games-platform van BrainsFirst.
Zowel het data-gedreven vaststellen van het gewenste zoekprofiel als het schaalbaar assessen en pre-selecteren van een grote groep talenten aan de hand van breinprofielen is nu mogelijk. Dit zorgt voor betere talent matching dan voorheen.

Welk probleem is (deels) opgelost met de tool(ing)?

Meer goede kandidaten vinden. Kwantiteit was niet het probleem, kwaliteit en samenstelling (diversiteit) wel.
Daarnaast altijd op zoek naar efficientie (tijd en kosten).
Beide doelen zijn gerealiseerd.

Wat was het resultaat van de case?

– Meer kandidaten met andere achtergronden in het vervolgproces
– Minder recruitmenturen door minder CV’s selecteren
– Snellere doorloop van solliciteren naar Vieple door immediately uitsturen van assessments, kandidaat kan ~1 min na solliciteren BrainsFirst al doen, mocht hij/zij dat willen
– Niet eerder genoemd, maar na elk evenement sturen we studenten de link naar het ‘campagne’ dashboard met de tekst: zoek uit of jij het brein van een trader hebt. Laagdrempeliger dan direct solliciteren. Is hun score hoog genoeg, dan benaderen wij ze direct of ze de rest van het sollicitatieproces willen doorlopen. Hierdoor trekken we kandidaten binnen die wellicht nog niet zover waren om te solliciteren, en dat nu toch doen.

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Als organisatie hebben wij onze blik op talent moeten herzien. Dat vereist van ons lef en geduld. Plus enig maatwerk, discipline en toewijding bij de leverancier. Pas tevreden zijn als het slaagt. Daarin onderscheidt BrainsFirst zich van anderen. We hebben niet de makkelijkste weg gekozen, maar wilden ons proces fundamenteel verbeteren. Dat we daarin zijn geslaagd met elkaar geeft voldoening. Juist in een tijd waarin verpakking het vaak wint van inhoud zijn we trots op het feit dat kwaliteit de langste adem heeft.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

IMC
Dorine van der Schalk
Robert Rodenburg

BrainsFirst
Marieke Dresme
Ilja Sligte

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER