Friday Fact: Virtueel werven tijdens de coronacrisis heeft het zoekproces naar een baan voor generatie Z getransformeerd

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Virtueel werven tijdens de coronacrisis heeft het zoekproces naar een baan voor generatie Z getransformeerd.

Online werven

Het is ruim een jaar geleden dat ook de wereld van recruitment door COVID-19 op zijn kop werd gezet, waardoor werkgevers, studenten en instellingen voor hoger onderwijs op zoek gingen naar nieuwe manieren om met elkaar in contact te komen, via bijvoorbeeld videorecruitment. Handshake, de toonaangevende site voor studenten om een baan te vinden, heeft onderzoek gedaan naar hoe ‘generatie Z’ aankijkt tegen het virtueel werven.

Voordelen virtueel recruiten

Op de vraag wat zij het leukst vinden aan het virtueel zoeken naar een baan, antwoordde bijna de helft van de studenten dat zij zich minder geïntimideerd voelen bij ontmoetingen met potentiële werkgevers (48,7%), dat er minder belemmeringen zijn in het plannen van een sollicitatiegesprek (44,5%) en dat zij zich beter kunnen voorbereiden op sollicitatiegesprekken (42%).

Zorgen over de communicatie

Hoewel studenten de meerwaarde van virtuele evenementen dus erkennen, gaf meer dan de helft van de ondervraagden ook aan zich zorgen te maken over hun vermogen om effectief te communiceren in een online omgeving (52,2%) en maken ze zich zorgen over het feit dat ze geen connectie maken met recruiters (52,8%). Als gevolg hiervan zouden ze graag zien dat werkgevers specifieker zijn over wat ze zoeken in kandidaten, dat ze het sollicitatieproces van tevoren kunnen uitwerken en dat ze advies krijgen over hoe ze het beste virtuele evenementen en beurzen kunnen navigeren.

Bron: Handshake

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER