Intelligence Group's data volledig geïntegreerd in recruitmentsysteem SmartRecruiters

Het Nederlandse databedrijf Intelligence Group en het Amerikaanse recruitmentsysteem SmartRecruiters hebben hun krachten gebundeld om de volgende stap te zetten richting de toekomst van data-driven recruitment en Talent Intelligence. De talent intelligence data van Intelligence Group (iG!) is vanaf nu opgenomen in SmartRecruiters.

Doelgroepdata

SmartRecruiters ondersteunt organisaties om de beste kandidaten te vinden, aan te trekken, te selecteren en aan te nemen via een Talent Acquisition Suite. De koppeling van de data van iG! in het recruitmentsysteem van SmartRecruiters maakt inzicht in de gevraagde doelgroepen van de klant direct beschikbaar. Met deze inzichten is het eenvoudig om een wervingsstrategie te maken.

Dashboard

Door het benodigde talent in te voeren binnen het recruitmentsysteem, wordt een compleet talent intelligence-dashboard van dit profiel weergegeven. Dit dashboard omvat onder andere de haalbaarheid van recruitment, functievoorkeuren, socio-demografische gegevens, verwachtingen van kandidaten en mediagedrag binnen 28 Europese landen en de VS. Naast de inzichten over de doelgroep wordt er een landelijk gemiddelde getoond. Op deze manier kan een tactische strategie worden bepaald, die kan worden ingezet om meer op te vallen voor jouw publiek. Een voorbeeld van een dashboard van een verkoopmanager in Frankrijk, vind je hier.

Kompas

Volgens Stanislaw Wasowicz, Regional Director Alliances EMEA bij SmartRecruiters, dienen de realtime arbeidsmarktdata van Intelligence Group als een kompas voor recruitmentmarketing en recruitment sourcing: “Weten waar je moet zoeken, is het halve werk bij het aannemen van nieuw personeel. Met een groeiend aantal remote-first werkgevers, kunnen wervingsteams praktisch overal naar talent zoeken. De  arbeidsmarktdata van Intelligence Group is een zeer gewaardeerde aanvulling op ons marktleidende partner ecosysteem.” Ook Geert-Jan Waasdorp, CEO van Intelligence Group, is verheugd met de samenwerking: “Het is een genot om samen te werken met een technologisch innoverende organisatie als SmartRecruiters en hiermee voor het eerst talent intellgence in Europa (en daarmee de wereld) geïntegreerd te kunnen ontsluiten.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER