Friday Fact: Liefst 10% meer automatisering van recruitmentproces in 2021

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: liefst 10% meer automatisering van het recruitmentproces in 2021.

Automatisering recruitmentproces

In de Recruitment Tech Survey 2021 vroegen we participanten hoeveel procent van hun recruitmentproces is geautomatiseerd in 2020. Bij de ruim 400 professionals die deze vraag hebben beantwoord, bleek dat gemiddeld zo’n 35% van het recruitmentproces in 2020 was geautomatiseerd. Bijna 2% van de respondenten gaf aan dat het gehele recruitmentproces in het afgelopen jaar al geautomatiseerd was.

Friday Fact: Liefst 10% meer automatisering van recruitmentproces in 2021
Bron: Recruitment Tech Survey 2021

We vroegen de respondenten (recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals) tevens hoe de automatisering van het recruitmentproces ervoor staat in 2021. Dit is te zien in de grafiek hieronder. Het gemiddelde steeg hierbij naar 46,3%, een stijging van maar liefst tien procent ten opzichte van 2020. Bij de resultaten van 2020 en 2021 was er overigens vrijwel geen sprake van verschillen tussen respondenten werkzaam bij bureaus en deelnemers die werkzaam zijn bij corporates.

Friday Fact: Liefst 10% meer automatisering van recruitmentproces in 2021
Bron: Recruitment Tech Survey 2021

Over de Recruitment Tech Survey 2021

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Dat zocht Recruitment Tech uit in de Recruitment Tech Survey 2021. Hierin wordt onder meer duidelijk welke leveranciers gebruikers aanbevelen en welke niet. Dit brengen we met dit nieuwe jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vanaf nu jaarlijks in kaart. In maart worden alle resultaten van de Recruitment Tech Survey 2021 gepresenteerd. Om op de hoogte te blijven, meld je je gratis aan voor de wekelijkse e-mail update.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER