Recruitment Tech Survey 2021

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Welke leveranciers bevelen ze aan en welke niet? En in welke recruitmenttooling gaan zij meer investeren in 2021? Met het nieuwe jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals, de Recruitment Tech Survey, brengen we vanaf nu jaarlijks in kaart. 

Recruitment Tech Survey 2021

Trends

In het eerste deel van het onderzoek kijken we naar de trends. Welke recruitmenttooling zijn in 2020 gebruikt en waar wordt meer in geïnvesteerd in 2021? Welke fases van het recruitmentproces zijn het meest geautomatiseerd en welke business drivers zijn het meest belangrijk om recruitmenttechnologie in te zetten.

Tevredenheid

In het tweede deel van het onderzoek vragen we gebruikers om de tooling die zij in 2020 hebben gebruikt te beoordelen op 6 punten:

  • Productkwaliteit: hoe goed zijn de producten?
  • Klantgerichtheid: staat de klant centraal of de oplossing?
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: is product en investering in balans?
  • Innovatievermogen: word product voldoende vernieuwd?
  • Servicegerichtheid: word je goed geholpen bij vragen (helpdesk)?
  • Proactief meedenken: denkt leverancier uit zichzelf mee?

Ook wordt gevraagd in hoeverre een gebruiker de betreffende leverancier zou aanbevelen op een schaal van 1 tot en met 10, de NPS-score. Van alle beoordelingen wordt een ranglijst gemaakt die in januari 2021 wordt gepresenteerd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een extern marktonderzoeksbureau: EM Onderzoek.

Win een gratis workshop of tickets RTE21

Iedereen die tot de doelgroep behoort van het onderzoek (gebruikers van recruitmenttooling, werkzaam aan corporate of bureauzijde) kan na het invullen van de vragenlijst aangeven dat hij/zij kans wil maken op het winnen van 3 x 2 tickets voor het Recruitment Tech Event 2021 op 18 november 2021 of een Recruitment Tech Workshop van 2,5 uur. In deze workshop ga je onder leiding van Recruitment Tech-oprichter Martijn Hemminga samen met je team kijken in hoeverre jouw huidige set aan tooling optimaal aansluit bij jouw recruitmentdoelstellingen en doelgroepen. Ook deelt hij de recruitment tech trends van 2021.