Deze vijf tools helpen je bij het schrijven van vacatureteksten

Pre-employment assessments, zoals cognitieve vaardigheidstests en functiekennistests, zijn goede voorspellers van werkprestaties. Deze assessments kunnen snel en gemakkelijk met goed ontworpen software worden uitgevoerd.

Assessments voor recruitment

Workable heeft een lijst van 15 van de beste assessmenttools voor werving en selectie gemaakt die jou kunnen helpen goede kandidaten te selecteren voor een sollicitatiegesprek en eventuele aanname. De tools hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Adaface

Adaface biedt een AI-gestuurde methode om eerste-ronde tech interviews te automatiseren en kandidaten voor software rollen te evalueren. De ster van de show is Ada, een intelligente chatbot die technische vragen kan stellen en evalueren, kan deelnemen aan technische chats met kandidaten, informatie kan verstrekken, en nog veel meer.

Aspiring Minds

Aspiring Minds biedt een breed scala aan assessment tests, waaronder cognitieve vaardigheden, persoonlijkheid, beroepssimulatie, verkoopvaardigheid, en nog veel meer. Ze geven je ook de mogelijkheid om AI-geassisteerde video-interviews en coderingsinterviews naar kandidaten te sturen.

Athena-beoordeling

De Athena Quotient (AQ) evalueert het beoordelingsvermogen van kandidaten, gebaseerd op het idee dat een goed beoordelingsvermogen mensen effectief maakt in hun werk. Zodra kandidaten de test hebben afgerond, krijg je direct een rapport met de resultaten.

Berke

Het Berke Assessment is een schaalbare test die persoonlijkheid en intelligentie meet. Met Berke kan je ook “aanwervingsprofielen” opstellen – lijsten met gewenste gedragskenmerken en probleemoplossende vaardigheden – en de resultaten van elke kandidaat daarmee vergelijken.

Codility

Codility is een technisch recruitmentplatform dat coderingsuitdagingen en online technische interviews ondersteunt om je te helpen programmeurs te evalueren. Gebruik Codility om tests te maken, de code van kandidaten te evalueren en in contact te komen met de beste kandidaten.

The English Quiz

The English Quiz is gespecialiseerd in… Engelse tests. Het platform helpt je de mondelinge en schriftelijke competentie van kandidaten in de Engelse taal te evalueren. Je kunt The English Quiz ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals het beoordelen van de effectiviteit van Engelse trainingen.

HireSelect

HireSelect is een testplatform dat online geschiktheids-, persoonlijkheids- en vaardigheidstesten (bijv. typen, MS Office) aanbiedt. Deze testen zijn ontworpen door Harvard-psychologen en helpen je kandidaten objectiever te beoordelen.

HR Avatar

HR Avatar biedt op simulatie gebaseerde pre-employment tests aan die verschillende factoren meten zoals cognitieve vaardigheden en kennis van de functie. De tests zijn geanimeerd, in plaats van tekstgebaseerd, en simuleren echte werksituaties (bv. reageren op een ontevreden klant).

McQuaig

McQuaig is een van de meest doorgewinterde talent assessment tools met meer dan 50 jaar ervaring in het aanbieden van persoonlijkheids- en cognitieve vaardigheidstesten voor kandidaten. Je kunt functieprofielen samenstellen om kandidaten tegen te evalueren of functieprofielen gebruiken uit McQuaig’s bibliotheek van gestandaardiseerde functieprofielen die gebaseerd zijn op echte wervingsgegevens.

Saberr

Saberr biedt een manier om culturele geschiktheid te beoordelen. Deze tool gebruikt data en analytics om te bepalen of een kandidaat waarden heeft die vergelijkbaar zijn met die van jouw team. Saberr voorspelt ook of die kandidaat goed zou kunnen opschieten met elk individueel teamlid.

Sales Assessment

Objective Management Group (OMG) staat bekend om zijn sales assessment, ontwikkeld door de oprichter en CEO van het bedrijf, Dave Kurlan, die een expert is op dit gebied. OMG biedt assessments aan voor een verscheidenheid aan sales kandidaten, waaronder verkopers, sales managers en VP of sales.

Skillsarena

Skillsarena biedt psychometrische assessments en tests voor vele vaardigheden en competenties, waaronder intelligentie, communicatie, rekenvaardigheid en computervaardigheden. Deze tool heeft ook specifieke tests voor sectoren zoals detailhandel, huisvesting, logistiek en financiën.

TestDome

TestDome biedt een platform waar je programmeringstests kunt aanpassen voor elke codeertaal of technologie, en jouw eigen oefeningen kunt maken. Je kan ook kiezen voor algemene tests, zoals numeriek en verbaal redeneren. TestDome evalueert de code en antwoorden van de kandidaten om je te helpen betere aanwervingsbeslissingen te nemen.

ThriveMap

ThriveMap creëert gepersonaliseerde, realistische werksimulatie assessments die bedrijven helpen om kandidaten effectiever te screenen en te rangschikken. Hun assessments nemen kandidaten mee door een digitale “dag in het leven” ervaring van een specifieke baan binnen een organisatie, waarbij op unieke wijze wordt bekeken hoe gewenst gedrag tot uiting komt binnen jouw unieke bedrijfscultuur en werkomgevingen.

Wonscore

Wonscore is een pre-employment testplatform dat kandidaten beoordeelt op motivatie, persoonlijkheid en cognitieve vaardigheden. Het systeem produceert scores voor elk van deze drie factoren en één samengevoegde score (“Wonscore”). Je kunt kiezen uit een verscheidenheid van industrie- en functiespecifieke tests die het beste passen bij de functie waarvoor je mensen aanneemt.

Bron: Workable

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER