Stel je vragen aan expert Martijn Hemminga tijdens Demo_Night Online:

Op dinsdag 31 maart vindt Demo_Night recruitmentsystemen voor bureaus plaats. In verband met het coronavirus is een offline event momenteel onmogelijk en dus vindt dit event nu 100% online plaats als ‘virtual event’, je volgt het nu gratis op je laptop of telefoon.

Online demo’s volgen

Vanuit huis of kantoor kun je 31 maart met jouw laptop, tablet, smartphone en pc deelnemen aan het online event. Alles wat tijdens het fysieke event gepland stond, vindt nu in de online omgeving plaats. Bekijk demo’s en ga online in gesprek met partners als Bullhorn, Carerix, Mysolution en OTYS. Daarnaast geven experts Martijn Hemminga en Hans Scheers tips aan de bezoekers. Martijn Hemminga, oprichter van onder meer recruitmentsystemen.nl, tips over hoe je een recruitmentsysteem kunt selecteren.

Sessie: Zo selecteer je een recruitmentsysteem

In 15 minuten deelt Martijn Hemminga een aantal essentiële tips als het gaat om het selecteren van een recruitmentsysteem. “De juiste recruitmenttechnologie kiezen is niet eenvoudig. Alleen al in Nederland zijn er meer dan dertig recruitmentsystemen voor kandidaat- en klantbeheer beschikbaar, met uiteenlopende functionaliteiten en koppelingen. Daarnaast zijn er ook een groot aantal aanbieders vanuit onder meer Azië, Zuid-Europa en de Verenigde Staten.”

“Recruitmentbureaus werken nu nog vaak met on-premise software, die lokaal is geïnstalleerd en gedraaid wordt op computers van de gebruikers. Het nadeel van on-premise software is dat de kosten van onderhoud hoog zijn en nieuwe software in veel gevallen niet compatibel is. Moderne recruitmentsystemen bieden daarentegen software as a service, vaak afgekort als SaaS. Dit is software die als een online dienst wordt aangeboden. De klant hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit bijvoorbeeld een contract per maand per gebruiker. De SaaS-aanbieder zorgt voor installatie, onderhoud en beheer van de software, die via de cloud beschikbaar is. Met een zekere regelmaat biedt de SaaS-aanbieder ook nieuwe toepassingen, waardoor de recruitmentsystemen zichzelf continu verbeteren. Ook voor kleinere recruitmentbureaus met 10 tot 20 medewerkers kan dit interessant zijn, omdat de kosten van SaaS-systemen vaak een stuk lager zijn dan de oude on-premise software.”

“Met een heldere visie als intermediair is het veel makkelijker om het juiste recruitmentsysteem te kiezen. Helaas hebben veel ondernemers, ook in de bureauwereld, geen meerjarenvisie hoe en waarom ze doen wat ze doen om een bepaalde stip op de horizon te behalen. Die stip op de horizon gaat verder dan een omzet en/of winstdoelstelling. Het gaat om de wijze waarop je die stip wilt behalen, oftewel de strategie. Vervolgens kun je kijken hoe technologie dit optimaal kan faciliteren. Technologie volgt strategie.”

“In mijn presentatie wil ik vooral tips & tricks meegeven waar je op moet letten bij de selectie naast het hebben van een visie en strategie. De keuze van een recruitmentsysteem is een hele belangrijke en met de tips en tricks die ik deel kan ik bureaus heel veel tijd, ergernis en geld besparen.”

Meld je nu aan

Heb je je nog niet aangemeld als recruiter bij een uitzend,- w&s- en/of detacheringsbureau? Deelname is gratis, hier vind je meer informatie over Demo_Night.

Gratis aanmelden voor Demo_Night

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER