5 recruitment en tech sites die elke recruiter regelmatig zou moeten bezoeken

AI video assessments die soft skills van kandidaten meten en selecteren op passie, motivatie en cultural fit. Lees over de recruitment tool van Neurolytics die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Recruitment tooling van Neurolytics

Omschrijving van de tooling

Video content wordt steeds vaker gebruikt voor HR en recruitment. Dit gebeurt aan de ene kant voor sourcing en employer branding, aan de andere kant voor het in beeld brengen van kandidaten. Wij combineren deze video toepassingen in korte 5 minuten durende video assessments en voegen daar voorspellende algoritmes aan toe die soft skills meten zoals passie, motivatie en cultural fit.

Kandidaten bekijken een bedrijfsvideo en geven aan waar zij tijdens werk van houden. Tijdens het doen van de e-tests worden kandidaten opgenomen met behulp van hun eigen camera, gewoon thuis of waar dan ook. Uit de video’s van de kandidaten halen wij op wetenschappelijk onderbouwde manier informatie om inzicht te geven in soft skills en de match van de kandidaat met een organisatie. Na een test krijgt de kandidaat persoonlijke feedback over in welke organisatie cultuur hij of zij gelukkig wordt en geven wij de organisatie een overzicht van kenmerken van de sollicitantengroep en advies over de beste passende kandidaten.

Ons doel is om sociaal economische discriminatie tegen te gaan, recruiters objectieve data te geven om nog betere keuzes te maken en om daarnaast vanuit organisatieoogpunt het recruitmentproces data gedreven te maken, te versnellen, kosten te verlagen en drop-outs te verminderen.

Welk probleem lost de tool op?

Problemen voor de kandidaat: Saaie, lange, outdated vragenlijsten als (e-)assessment en het niet kunnen laten zien van jezelf als mens voor een eerlijke kans. Plus daarnaast een vaak subjectieve beoordeling en geen leerzame/bruikbare feedback achteraf, ook geen “waarom” als je afvalt.

Problemen voor bedrijven: niet mogelijk om snel en objectief je sollicitantengroep te versmallen waardoor je veel tijd, gesprekken en energie steekt in kandidaten die niet gemotiveerd zijn of niet bij je organisatie passen. Het hebben van een hoog percentage dropouts na hiring, waardoor je veel geld en tijd steekt in mensen die vroeg de organisatie alweer verlaten.

Hoe werkt de tool?

Recruiters kunnen de AI video assessments inzetten om de kandidaat goed te leren kennen voordat je hem of haar ontmoet. Het geeft objectieve data over de sollicitant of ze bij een vacature of organisatie passen. Hierdoor kunnen recruiters veel effectiever met hun tijd omgaan en gesprekken inplannen met alleen écht interessante talenten.

Daarnaast willen wij recruiters ontzorgen, waardoor zij tijd in andere taken zoals sourcing kunnen steken. Qua proces hoeft een bedrijf/recruiter alleen een gestandaardiseerd excel formulier in te vullen met naam en email-adres van de kandidaten en vervolgens ontvangen zij een rapport met overzicht van de sollicitantengroep en ranking van de best passende kandidaten. Ook kunnen zij indien wenselijk alle individuele rapporten inzien voor verdieping of als input voor een gesprek.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Mens-gericht: een kwalitatief betere kandidatenpoule met gemotiveerde kandidaten die in jouw organisatie passen. Tevens een sneller selectieproces met een moderne, korte, leuke kandidaat ervaring. Plus, voor de kandidaat een betere afstemming over wat de kandidaat kan verwachten in de functie/het bedrijf.

Business-gericht: vermindering van dropouts in het eerste jaar/eerste maanden en een verkorte doorlooptijd van het selectieproces. Efficiënter gedigitaliseerd recruitment proces dat op basis van data de kosten van het doen van je core-activiteiten verminderd.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Haha vind ik een ongemakkelijke vraag, waarom moeten wij een award winnen. Het belangrijkste is denk ik dat mensen/kandidaten/medewerkers gelukkig zijn in wat ze doen. Ik denk dat wij een nieuwe technologie en oplossing in de HR Recruitment markt zetten wat subjectiviteit en discriminatie verminderd, écht naar de mens achter de kandidaat kijkt en objectief soft skills zoals passie, motivatie en stress meeneemt. Een ontwikkeling ten gunste van zowel kandidaat als organisatie.

Stuur jouw case of tool in tot en met 9 september 2019

Heb je als gebruiker van recruitmenttooling een mooie case? Of als leverancier een nieuwe tool (of nieuwe feature of module), zend dan uiterlijk 9 september 2019 jouw case of tool in en wie weet ontvang je op 21 november tijdens het Recruitment Tech Event de Recruitment Tech Awards 2019. Kijk voor meer informatie, de deelnamevoorwaarden, de planning en om gratis in te zenden op de speciale pagina’s van de Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER