Ze pronken op de cover van deze Recruitment Tech Guide 2019: vier veelbelovende Nederlandse recruitment tech startups. Equalture, Saleskandidaat, UnderstandLing en Neurolytics stellen zichzelf voor aan het recruitmentpubliek aan de hand van de 5W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. De aftrap is voor de dames van Equalture.

Wie?

Charlotte & Fleur Melkert, Co-Founders van Equalture.

Wanneer zijn jullie opgericht?

“Equalture is opgericht in september 2017 en in mei 2018 gelanceerd.”

Wat houdt jullie tool in?

Charlotte (l.) en Fleur (r.) Melkert, Equalture

“Equalture is een bias-free, pre-employment matching technologie. Ons doel: zo efficiënt mogelijk de beste kandidaat voor de job vinden door inzet van slimme data en eliminatie van bias (vooroordelen/ vooringenomenheid).”

Waar richten jullie je op?

“Equalture focust zich op bedrijven die de eerste stap van het recruitment proces willen optimaliseren: het voorspellen van de match tussen de kandidaat en de job.”

Waarom zouden organisaties jullie tooling moeten gebruiken?

Equalture is ontstaan vanuit ons eerste bedrijf, een recruitmentbureau. Wij zagen bij veel klanten dezelfde struggles en hebben om die reden besloten deze struggles te vertalen naar een technologie. Wij versnellen het proces door matching automation – wat inhoudt dat je niet meer alle sollicitaties handmatig hoeft te beoordelen – en verhogen de kans op een betere hire door inzet van voorspellende data. We verbeteren de candidate experience door het sollicitatieproces leuker te maken, door inzet van games in plaats van traditionele assessments. Ook geven we de kandidaten na afronding van de sollicitatie direct automatisch gegenereerde feedback in de vorm van een matching profile. Tenslotte halen we de vooroordelen weg. Om te zorgen dat de zogeheten unconscious bias geen rol speelt bij de eerste beoordeling van kandidaten worden alle profielen van sollicitanten geblindeerd. Je kunt het eigenlijk vergelijken met The Blind Auditions van The Voice. Een goede zanger of zangeres zijn is niet afhankelijk van uiterlijk; de juiste persoon zijn voor de job zou niet afhankelijk mogen zijn van bijvoorbeeld naam, leeftijd of geslacht.”

Recruitment Tech Guide 2019

Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2019-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €16,50. De Recruitment Tech Guide 2019 is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER