Deze startups gaan het maken in 2019 (III): UnderstandLing

Ze pronken op de cover van deze Recruitment Tech Guide 2019: vier veelbelovende Nederlandse recruitment tech startups. Equalture, Saleskandidaat, UnderstandLing en Neurolytics stellen zichzelf voor aan het recruitmentpubliek aan de hand van de 5W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. In deel III stelt Erik Tromp UnderstandLing voor.

Wie?

Erik Tromp, CEO UnderstandLing.

Wanneer zijn jullie opgericht?

“Wij zijn opgericht op 1 januari 2016 maar zijn pas sinds 1 januari 2018 begonnen met onze matching software PersonalityMatch.”

Wat houdt jullie tool in?

Erik Tromp, UnderstandLing

“Wij zijn een startup die AI en slimme software inzet om menselijk gedrag te doorgronden. We creëren een persoonlijkheidsprofiel van een kandidaat en van een vacature en leggen deze over elkaar om zo tot een matchingscore te komen. We doen dit op basis van cv en vacaturetekst waardoor er geen extra input of tijd vereist is van de kandidaat en de inhuurder of recruiter.”

Waar richten jullie je op?

“Op het automatiseren van het vinden van de droomrol voor elke werkzoekende, actief dan wel latent.”

Waarom zouden organisaties jullie tooling moeten gebruiken?

“Vraag en aanbod zijn altijd ongelijk op de arbeidsmarkt. Matching op basis van cv is hierin verouderd en bewezen ineffectief. Persoonlijkheid daarentegen blijkt een veel betere basis omdat een goede match op persoonlijkheid het geluk van de werknemer vergroot en daarmee de tevredenheid van de werkgever. Dit kon voorheen altijd al in kaart gebracht worden door middel van assessments, maar deze kosten veel geld en tijd; ze zijn vrij belastend voor de kandidaat. Nieuwe opties zoals spellen spelen, vragenlijsten invullen etc. zijn een stap in de goede richting. PersonalityMatch gaat hierin nog een stap verder en haalt de persoonlijkheid uit data die reeds beschikbaar is, zonder extra belasting. Dit bespaart tijd, voorkomt ergernissen en draagt bij aan een betere match.”

Deel I: Equalture
Deel II: Saleskandidaat
Deel III: UnderstandLing

Recruitment Tech Guide 2019

Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2019-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €16,50.

De Recruitment Tech Guide 2019 is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER