Deze startups gaan het maken in 2019 (II): Saleskandidaat

Ze pronken op de cover van deze Recruitment Tech Guide 2019: vier veelbelovende Nederlandse recruitment tech startups. Equalture, Saleskandidaat, UnderstandLing en Neurolytics stellen zichzelf voor aan het recruitmentpubliek aan de hand van de 5W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. In deel II stelt Robert Steinmetz Saleskandidaat voor.

Wie?

Robert Steinmetz, Co-Founder Saleskandidaat.

Wanneer zijn jullie opgericht?

“Sinds juli 2017 werken wij dagelijks aan het creëren van de best mogelijke commerciële teams.”

Wat houdt jullie tool in?

Robert Steinmetz, Saleskandidaat

“Saleskandidaat biedt oplossingen voor recruiters die op zoek zijn naar commercieel personeel. Het werkt eenvoudig. Door een online Sales-Scan af te nemen onder jouw bestaande teams identificeren wij de succesformule van werknemers. Jouw sollicitant kan vervolgens in een enthousiasmerende testomgeving de gezamenlijke match ontdekken. De match tussen de kandidaat en werkgever wordt bepaald door een zelflerend algoritme. Dit algoritme berekent de match op werkervaring, persoonlijkheid, commercieel DNA en voorkeur voor een werkcultuur. Daarnaast lanceren we vanaf begin 2019 een data gedreven ‘JobEtalage’ waar kandidaten en werkgevers die echt bij elkaar passen, elkaar gaan vinden.”

Waar richten jullie je op?

“Het vergroten van het aantal succesvolle werknemers in sales. In géén ander vakgebied gaat het zo vaak mis in de eerste contractperiode. Door onze aanpak verlagen we uitstroom, no-shows op intakegesprekken en besparen we tijd voor recruiters. Wij helpen bij het hele commerciële spectrum, van functies waar gezocht wordt naar echte ‘’hunters’’ tot inbound functies.”

Waarom zouden organisaties jullie tooling moeten gebruiken?

“Voor de klanten heeft Saleskandidaat enkele grote voordelen. Door de inzet van Saleskandidaat is de situatie dat een sollicitant niet komt opdagen voor een intakegesprek tot wel 93% verlaagd. Ook wordt het aantal mismatches verlaagd. Onze klanten nemen tot 28% minder personeel aan op basis van de door onze data aangewezen mismatches. Ook besparen de gebruikers tijd op iedere kandidaat door de verkregen inzichten en het gebruiksgemak van onze tooling.”

Deel I: Equalture
Deel II: Saleskandidaat

Recruitment Tech Guide 2019

Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2019-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €16,50.

De Recruitment Tech Guide 2019 is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER