Peter Woudenberg, Digital Marketing Manager bij RecruitNow (voorheen Minescape), vertelde op het Recruitment Tech Event 2017 afgelopen november over het belang van beleving bij het werven van kandidaten. “Heel veel organisaties focussen zich te veel op het zo snel mogelijk binnenhalen van een sollicitant, in plaats van te kijken naar hoe de doelgroep geïnspireerd en verleid kan worden.”

Beleving

Hij legt uit hoe deze doelgroep het beste kan worden benaderd. “Je moet beleving creëren en dat doe je door middel van visuals en video. Je begint dus met de candidate experience, in plaats van het uitschrijven van de vacature. Je moet veel meer gaan zitten in de beleving van je bezoeker, dan het gelijk gaan maken van een vacature.”

Kwaliteit omhoog

Het gebruiken van visuals en video’s heeft dus grote voordelen. “De mogelijke sollicitant krijgt een goed beeld van de organisatie, wat de organisatie doet en wat de vacature inhoudt. Je ziet dat de kwaliteit dan omhoog gaat, want men weet wat er verwacht kan worden als ze overgaan tot solliciteren”, aldus Woudenberg in het video-interview dat hierboven in zijn geheel te bekijken is.

Trends

Medio januari 2018 gaf Peter Woudenberg ook het seminar ‘Trends en ontwikkelingen in 2018’. Hier vertelde hij over de vijf trends op het gebied van media en tech. De vijf trends die hij deelde waren: Battle of the jobsites, online communicatie & interactie, meer video, conversie optimalisatie en betere matching binnen het sollicitatieproces. Hier lees je daar meer over.

Minescape

Minescape, partner van Recruitment Tech, levert diensten op het gebied van Recruitment Marketing, Recruitment Sites, Recruitment Insights en Recruitment Optimalisatie. Hun expertise is online wervingscampagnes opzetten. Het brede aanbod omvangt het ontwikkelen van een ‘werken bij site’ tot het optimaliseren van de marketingcampagnes.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER