Jon Cox, CCL

CCL heeft de tijd die besteed werd aan sourcing met 50% teruggebracht. Hoe ze dat hebben gedaan legt Jon Cox, directeur UK, Europa en Midden-Oosten bij CCL, uit tijdens het Recruitment Tech Event 2017. Ook licht hij toe hoe de semantische zoek- en matchingtools van Textkernel hebben geholpen om tijd en kosten te besparen op sourcing.

Héél snel

Maar wat is dat, semantisch zoeken? “Dit is wat lastige materie, ik zal het proberen uit te leggen alsof ik 5 jaar oud ben,” vertelt Jon Cox. “Textkernel is een slimme assistent die helpt om kandidaten en banen te matchen, maar dan heel snel. Deze zoektechnologie kan automatisch een vacature omzetten in een zoekopdracht inclusief synoniemen en zo de database doorzoeken en kandidaten matchen.” Tijdens zijn breakout vertelt Jon hoe zij het voor elkaar hebben gekregen om hun sourcing time te verminderen en een nieuw Talent Acquisition team hebben opgezet. Een breakout die je als HR-manager absoluut niet wilt missen.

Douchelokaal

Tijdens het event gaat Jon zelf een kijkje nemen bij Tim van Hattem van Bullhorn, die het gaat hebben over disruptie en digitale uitzendbureaus. “Daarna twijfel ik nog tussen Bastiaan Brans, omdat ik geen idee heb wat ‘UTM tags’ zijn en tussen Timo Meijrink en René Bolier over AI en Machine Learning. Zij staan tenslotte in het Douchelokaal en dat klinkt gewoon heel gek,” grapt Jon.

Met de paplepel ingegoten

Jon’s liefde voor het HR-vak is al op jonge leeftijd ontstaan. “Mijn moeder was een HR-manager en heeft mij regelmatig meegenomen naar het werk. Ik ben op de basisschool al gefascineerd geraakt door loopbaancoaching. Wat ik het mooiste vind aan mijn werk is om voor een kandidaat de beste baan te vinden. Werken is een centraal thema in het leven van mensen; we spenderen het grootste gedeelte van onze tijd aan onszelf klaarmaken voor werk, op het werk zijn, of bijkomen van het werk. Het definieert waar we wonen, wat ons inkomen is en uiteindelijk de kwaliteit van leven. Dit verbeteren geeft zo’n positieve impact op het leven van mensen…en het is natuurlijk mooi dat ik er zelf ook voor betaald krijg.”

Over de spreker

Jon Cox is directeur UK, Europa en het Midden-Oosten bij CCL. Dit bedrijf is al 35 jaar volledig gefocust op recruitment in de olie- en gasindustrie. Jon heeft ruim 30  jaar ervaring in de recruitmentwereld. Hij is altijd bezig met innoverende recruitment technologie om de beste kandidaten te werven en te selecteren. Hij is in het bezit van een Business Management diploma van Brighton University, een Msc van de Politechnico di Torino en een award van APSCo vanwege zijn grote individuele bijdrage aan recruitment.

Let op: de breakout van Jon Cox wordt in het Engels gehouden.

Het Recruitment Tech Event 2017

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens de 3e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 23 november. Volg de 3 inspirerende keynotes (Unilever, Alan Walker en Ben van der Burg), of een van de andere 24 verdiepende breakouts (o.a. Fabory, Tata Steel, Purdey, Luba Groep en VMI Group), veel innovatieve tech demo’s en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2017. Bezoek voor het hele programma, alle sprekers en om je aan te melden de site van het Recruitment Tech Event.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER