De AVG, de algemene verordening van gegevensbescherming, gaat op 25 mei 2018 in. Wat zijn de implicaties voor recruitment? Recruitment Tech TV sprak met mede-oprichter Martijn Faber van Priviteers over wat de AVG inhoud en hoe je je als recruiter hierop kan voorbereiden.

Veel persoonsgegevens binnen recruitment

Bij recruitment wordt veel met persoonsgegevens gewerkt van sollicitaties tot Google Analytics. Dit betekent dat je het hele recruitment proces moet doorlichten of deze voldoet aan de nieuwe privacywet stelt Martijn Faber. “Momenteel voldoen nog heel weinig organisaties aan de nieuwe AVG en de deadline van 25 mei nadert al snel.” Met Priviteers helpt Martijn bedrijven en organisaties om de AVG te implementeren.

Tips waar je moet beginnen als recruiter

In deze video gaat Martijn Faber in op alle onderdelen waarin de wet van toepassing is in het recruitment proces. Ook vertelt hij wat er gebeurd als je niet aan AVG voldoet voor 25 mei 2018. En geeft hij tips waar je als recruiter moet beginnen.

GDPR voor Recruitment

Woensdag 31 januari 2018 vindt een extra editie plaats van het Werf& breaking seminar GDPR voor Recruitment plaats waar Martijn Faber een van de sprekers is. Binnen recruitment en HR zijn we dagelijks bezig met privacygevoelige gegevens. Met de snelle veranderingen in de technologie, de maatschappij en onze eigen organisaties ontstaan er tal van nieuwe vragen waar tijdens dit seminar stil bij wordt gestaan. Martijn Faber neemt deelnemers tijdens dit seminar mee in hoe zij de nieuwe privacywet kunnen implementeren binnen de dagelijkse HR en recruitmentpraktijk. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van Werf&.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER