Tech Talent Agency. Recruitment of the beaten track. Unbiassed, AI driven matching of tech professionals to employers. Lees over de recruitment tooling van TalentQrunch die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Recruitment tooling van TalentQrunch

Omschrijving van de tooling

ITers beleven de tech recruitment paradox. Er is veel vraag naar hun diensten en toch is het lastig en met name veel werk op de baan te vinden die bij hun past. Tot op heden was er geen oplossing die uitgaat van de kandidaat. Tech professionals worden overstelpt met berichtjes van recruiters, vaak voor banen die niet in het verlengde van hun werkervaring en/of interesse liggen. Het process is inefficient en allesbehalve kandidaat vriendelijk. Aan de andere kant is het voor bedrijven nauwelijks meer te doen om hun vacature onder de aandacht te brengen van de juiste professionals. Er is zoveel ruis dat ze er eenvoudigweg niet door heen komen. Daarnaast is het voor een recruiter, die in 98% van de gevallen niet ter zake kundig is (geen IT opleiding of werkervaring), heel lastig om een match te maken obv harde skills. TalentQrunch vertegenwoordigt tech talent. Het is een platform waar techies, via een anoniem profiel (een skills cloud, geen cv), zichzelf in de etalage kunnen zetten en waar bedrijven via een slimme search jobinvites kunnen sturen aan kandidaten die (1) voldoen aan de eisen zoals omschreven in de jobspec en (2) hebben aangegeven te willen werken in hun type bedrijf. Zo kunnen recruiters zich concentreren op de soft match en het in goede banen leiden van het process en kunnen tech professionals de juiste aanbiedingen krijgen van de juiste bedrijven.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Kandidaat:
Under-the-radar job search. 70% van de ITers is passief op zoek naar een baan. Zou eventueel veranderen, maar alleen voor de juiste baan. Zo is deze kandidaat anoniem, maar toch aanwezig op de markt.
Krijgt alleen relevante jobinvites die passen bij de skills ende voorkeuren.

Bedrijven
Matching hard skills wordt gedaan door onze AI.
Ze krijgen de mogelijkheid, buiten de ruis om hun vacature en bedrijf op de best mogelijke manier te presenteren.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

TalentQrunch combineert een innoverende recruitment tool met een concept dat huidige marktverhoudingen op zijn kop zet. Het biedt de oplossing voor één van de grootste knelpunten op de huidige arbeidsmarkt, het tekort aan gekwalificeerd IT personeel. Een tool die zowel een oplossing biedt aan de vraag als aan de aanbod kant.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER