Recruitment Tech Awards 2016 voor USG People en Recruitz.io

Tijdens het Recruitment Tech Event zijn donderdagmiddag 24 november 2016 de Recruitment Tech Awards 2016 uitgereikt. In de categorie ‘Best case’ ging de award naar USG People en Recruitz.io won in de categorie ‘Best tooling’.

USG People ‘Best case’

USG people heeft Textkernel’s semantische en gebruiksvriendelijke zoektechnologie ingezet om van alle databases van de verschillende merken één doorzoekbare database te creëren, waarin de sollicitanten van alle merken centraal worden verzameld. Elke consultant heeft hiermee toegang tot een veel grotere pool aan kandidaten. De consultants kunnen met een enkele semantische zoekopdracht zoeken naar kandidaten van alle merken en daarnaast tegelijkertijd ook zoeken in databronnen als Indeed CV’s en LinkedIn’s public profiles. Bekijk de hele inzending.

De jury vindt dat in deze case USG People bestaande technologie slim heeft geoptimaliseerd. Ook het sterke interne component waarbij draagvlak moest worden verkregen binnen de merken om elkaars databases te koppelen laat zien dat er meer om de hoek komt kijken dan puur techniek. Last but not least heeft het geleid tot meer effectiviteit en een kostenbesparing.

Naast USG People was ook Hunkemöller genomineerd. In onderstaande video, die tijdens de uitreiking werd vertoond, stellen de twee genomineerden zich kort voor:

Recruitz.io: ‘Best tooling’

Recruitz.io is een volledig geautomatiseerd vacature marketing platform dat bedrijven en recruitment organisaties helpt om de perfecte wervingscampagne uit te voeren. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie bereiken wij op een slimme manier het juiste talent, op de online media die zij dagelijks gebruiken. Bekijk de hele inzending.

De vakjury vond dat Recruitz.io eruit sprong als gaat om innovativiteit. Met technologie als artificial intelligence, automation en bots worden de nieuwste technologieen gebruikt om de wervingsboodschap volledig geautomatiseerd bij doelgroepen te krijgen via onder meer Facebook en Google. Verder werkt de tool zeer intuïtief voor zowel een starter als ervaren professional.

Naast Recruitz.io waren ook Hello Talent en IVY works genomineerd. In onderstaande video, die tijdens de uitreiking werd vertoond, stellen de drie genomineerden zich kort voor:

Vak- en publieksjury

Dit jaar waren er 24 inzendingen waaruit een voorselectie van 9 inzendingen woensdag 5 oktober hebben gepresenteerd aan de vakjury. Hieruit zijn de 5 genomineerden gekomen. De beoordeling van de vakjury telde voor 50% mee. Daarnaast telde voor 50% de uitslag mee van de publieksjury waarin 549 mensen hun stem uitbrachten.

De Recruitment Tech Awards worden mogelijk gemaakt door: Compagnon.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER