Maarten Broesterhuizen, Koninklijke BAM Groep

Meten is weten. Een oud gezegde dat juist vandaag enorm relevant is volgens Maarten Broesterhuizen, Lead Recruitment Marketing & Talent Sourcing bij de Koninklijke BAM Groep. Broesterhuizen onderzoekt onder andere hoe hij de latente doelgroep het beste kan bereiken en beïnvloeden om bij de BAM Groep te komen werken. Dit doet hij bijvoorbeeld door de candidate journey van zijn kandidaten te beïnvloeden en zowaar te personaliseren.

Zo bereik je een latente doelgroep

BAM Infra Multidisciplinaire Contracten (BAM) houdt zich bezig met grote infrastructurele projecten. Hiervoor zijn veel techneuten nodig. Een lastige doelgroep om te rekruteren omdat 80% van die doelgroep al een baan heeft. Hoe bereik je dit talent en zorg je ervoor dat ze actief bij jou gaan solliciteren? Met dit vraagstuk wist Broesterhuizen wel raad. Samen met MrWork en Expand Online heeft BAM een wervingsstrategie bedacht om middels gerichte targeting en remarketing via social media en Google tot een effectieve wervingscampagne te komen. “De mensen die wij zoeken hebben vaak al een baan en zijn nauwelijks actief op zoek naar wat anders. Toch moet deze doelgroep getriggerd worden om bij ons te werken. Als eerste hebben we een campagnewebsite gebouwd waarop al onze projecten staan. Hiermee informeren we de doelgroep over de projecten van BAM. Hier wordt vertelt hoe het is om te werken binnen een groot infraproject en welke carrière mogelijkheden er zijn. Via social-kanalen en Google probeert BAM haar doelgroep te bereiken en naar de website te lokken. Echter, het echte werk begint pas wanneer een kandidaat de site weer verlaat: de start van de candidate journey.”

elke-kandidaat-begint-aan-een-persoonlijke-candidate-journeyDe candidate journey

Laten we ons voorbeeld Henk noemen. BAM meet waar Henk op de website is geweest en gaat hem daarna beïnvloeden door gerelateerde content aan te bieden via social media en Google Adwords. Denk bijvoorbeeld door het tonen van een video op zijn Facebooktijdlijn van een medewerker die werkzaam is op het project dat onze Henk heeft bekeken. Met behulp van deze zogenaamde ‘remarketing content’ wordt Henk bewust en onbewust beïnvloed. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de interesse van Henk in het werken bij BAM gaat groeien. Op deze manier creëren bezoekers hun eigen storyline. “Aan de hand van het AIDA-model bouwen wij de storyline op. Het doel? Kandidaten steeds verder de funnel in te leiden en hen uiteindelijk verleiden tot een sollicitatie. Het kan vier tot zes maanden duren van het moment dat een kandidaat de website bezoekt tot hij/zij solliciteert,” vertelt Broesterhuizen. Maar wel met resultaat.

Bewust en onbewust verleiden we de kandidaat tot een sollicitatie.

Veel nieuwe arbeidskrachten

“Deze manier van rekruteren heeft voor veel hires en impact gezorgd. Zo hebben we in de eerste drie maanden al elf nieuwe talenten binnengehaald. Het zorgt ook voor veel meer betrokkenheid op de website en onze social kanalen. Het meten van het verkeer levert ontzettend veel kostbare data op. Die gebruiken wij weer om onze campagnewebsite en marketingkanalen verder te optimaliseren. We zijn veel zichtbaarder in de markt. Dit was nooit gelukt met enkel een vacatureplaatsing.”

Breakoutsessie ‘Storytelling in recruitment’

Wil je meer weten over de candidate journey van BAM, kom dan naar het Recruitment Tech Event 2016. Op donderdag 24 november spreekt Maarten Broesterhuizen in zijn breakout ‘Storytelling in recruitment via Social en Google’. Hij gaat vragen beantwoorden, zoals; Als je op zoek bent naar latent werkzoekenden, waar begin je dan? En hoe weet je welke content op je website goed werkt? Broesterhuizen hoopt mensen te inspireren om eens op een andere manier na te denken over hoe ze kandidaatgedrag kunnen beïnvloeden.

Het Recruitment Tech Event 2016 is uitverkocht. Zet donderdag 23 november 2017 alvast in jouw agenda, want dan vindt de 3e editie plaats van het Recruitment Tech Event. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de e-mail update en maak kans op vrijkaarten voor het event in 2017.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER