Een innovatief platform waar vraag en aanbod in de IT markt bij elkaar gebracht worden. Een slim matchalgoritme vindt de beste matches bij een IT vacature. Lees over de recruitment tooling van WeMatchIT die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van WeMatchIT

Omschrijving van de tooling

WeMatchIT biedt een innovatief sourcing platform waarop vraag en aanbod in de IT markt bij elkaar gebracht worden. Met dit platform willen we (met name) MKB recruiters de sourcing touwtjes terug in handen geven en deze bedrijven de tijd en het geld besparen die ze nu aan bemiddelaars uitgeven: Data Driven Recruitment. Inmiddels hebben zich meer dan 250 bedrijven bij WeMatchIT ingeschreven.

Werk- en opdrachtgevers kunnen onbeperkt gratis IT vacatures plaatsen en een slim matchalgoritme berekent direct de beste matchvoorstellen (kandidaten) voor de job. In november 2015 is WeMatchIT gestart met een businessmodel waarin werkgevers een bundel aan kunnen schaffen met contractgegevens. Met deze bundel kunnen ze op het platform de contactgegevens van de beste matchvoorstellen (vast en ZZP) opvragen. Ruim 4000 werkzoekende ICT-er hebben inmiddels een profiel aangemaakt bij WeMatchIT.

Screenshot-2016-08-23-17.43.28

Wat levert gebruik van de tooling op?

De inzet van de tool levert de klant een ideaal alternatief voor het sourcing van kandidaten via een bemiddelaar. Ontvang direct goede kandidaten voor een fractie van de kosten. Voor de kandidaat betekent WeMatchIT dat profileren het nieuwe solliciteren is en dat als je dat goed doet dat de droombaan jou vind, in plaats van andersom.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

WeMatchIT wil de Recruitment Tech Award winnen omdat het een echt innovatie brengt. Ons concept is zo opgezet dat we het op termijn ook voor andere recruitment gebieden in kunnen zetten. Als lean startup hebben we het niet makkelijk gehad en is het nog steeds alle zeilen bijzetten om ons innovatieve product te vermarkten. Wij denken dat het winnen van deze Award zeer positief kan werken om het sourcing/recruitment proces, met de inzet van WeMatchIT, voor veel meer bedrijven efficiënter te maken.

Ook kans maken op een Recruitment Tech Award 2016?

Maak ook kans op een Recruitment Tech Award en stuur uiterlijk 15 september 2016 17.00 uur jouw case of tooling in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Inzenden Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER