1366x440 Litto

Litto is het eerste data augmentation platform voor staffing bedrijven. Tot en met 1 april kan je op deze startup stemmen waarmee zij een demo spot op Recruitment Tech Demo_Day 2022 op 9 juni in Utrecht kunnen winnen. Stemmen kan hier.

Naam van de tool/bedrijf?

Litto

Wat is/doet jouw tool?

Litto is het eerste data augmentation platform voor staffing bedrijven. Litto werkt door zowel de data input te verbeteren als de data kwaliteit in de database zelf te verbeteren. De data input verbeteren we door de recruiter héél gerichte vragen te stellen vlak na een interview naar ontbrekende data. De database zelf door deze continu te scannen en de gevonden data errors automatisch op te lossen. Door deze twee zaken te combineren kunnen we tot 8% meer mensen plaatsen per recruiter.

Waar is jouw tool een oplossing voor?

Voor de gebrekkige data kwaliteit die kandidaat-databases op dit moment hebben. Door niet de juiste details te weten, de voorkeuren slecht te identificeren of soms zelfs gewoonweg geen contact informatie te hebben missen staffing bedrijven veel waarde. De matching algoritmes lopen slechter en de consulenten vinden zelfs hun eigen kandidaten van enkele weken geleden niet meer terug.

Wat maakt jouw tool bijzonder?

We zijn oorspronkelijk gestart als matching tool en kunnen dus heel goed onderscheiden welke data nodig is voor welk profiel. Voor lassers heb je andere informatie nodig dan voor chauffeurs, zowel op vlak van vaardigheden als voorkeuren. Wij weten wanneer we welke details nodig hebben. We weten ook perfect waar we deze moeten halen. Waar iedereen nu aan het investeren is (of was) in een beter matching algoritme, hebben wij gemerkt dat het beter is om het probleem aan de bron aan te pakken.

Wat is de doelgroep (aan klantzijde) voor jouw tool?

Wij helpen IT, sales en marketing departementen met onze data tool. Vaak starten we met het “backend” gedeelte om de data een eerste keer te kuisen, en kunnen zo rekenen op meewerking van de recruiters omdat ze zien dat dankzij ons de matching beter verloopt. Met die buy in gaan we verder om hen te laten meedoen en de juiste gerichtere “diepere” data, die specifiek is voor bepaalde profielen, te laten invullen. Uiteraard gaan wij aangeven welke skills of data velden we precies nodig hebben.

Vind jij dat Litto een demo spot tijdens Recruitment Demo_Day 2022 verdient? Breng dan je stem uit en wie weet zie je Litto terug als winnaar.