Dit zijn de meest gelezen artikelen in eerste helft 2022 op Recruitmenttech.nl

De eerste helft van 2022 zit erop en zoals gebruikelijk blikken we terug op de artikelen die het afgelopen half jaar zijn verschenen en het meest gelezen. Evenementen, arbeidsmarktdisciminatie, algoritmes, referral recruitment en open hiring. Ontdek welke artikelen je eigenlijk ook nog moet lezen in je vakantie.

Meest gelezen

Dit zijn de 5 meest gelezen artikelen in de eerst helft van 2022:

 1. Dit zijn de 10 HR & recruitment tech events die je (online) in 2022 zeker niet mag missen

  Al jaren is het artikel met de recruitment tech events van dat jaar het meest gelezen en ook dit jaar staat deze bovenaan met interessante HR en recruitment tech events. Een deel is al geweest er staan nog events op die nog moeten komen. Lees verder

 2. Arbeidsmarktdiscriminatie & algoritmes (1/8): gebruikers recruitmentsoftware zelf verantwoordelijk

  Het eerste artikel in een serie van acht over arbeidsmarktdiscriminatie & algoritmes staat op de tweede plek. Mede door de dynamiek die de BlackLivesMatter-beweging met zich meebrengt, is er een nog sterker bewustzijn ontstaan als het gaat over mogelijke discriminatie op allerlei gebieden binnen de maatschappij. Ook is eind 2020 een nieuw wetsvoorstel ingediend, ‘Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’. Ook makers en gebruikers van recruitmentsoftware dienen zich bewust te zijn van verboden onderscheid, discriminatie, ofwel, als het om het gebruik van algoritmes gaat, bias. In dit eerste artikel in een serie van 8 artikelen over arbeidsmarktdiscriminatie & algoritmes een kort overzicht van het speelveld. Lees verder

 3. Arbeidsmarktdiscriminatie & algoritmes (2/8): hoe algoritmes ongewenst onderscheid kunnen maken

  Het tweede artikel over arbeidsmarktdiscriminatie & algoritmes staat op de derde plek. Duidelijk is dat de werving en selectie van werknemers ingrijpend is veranderd door de inzet van online recruitmenttechnologie. In verschillende fases – CV-matching, assesments, games, persoonlijkheidstests, videosollicitaties met gezichtsherkenningssoftware – van het wervings- en selectieproces wordt recruitmentsoftware steeds vaker ingezet. Om kandidaten (semi-)automatisch te selecteren en beoordelen op geschiktheid. Een centrale bouwsteen in veel van dit soort recruitmenttechnologie wordt gevormd door algoritmes. In dit tweede artikel lees je wat  een algoritme nu eigenlijk is en waarom het gebruik ervan tot onbedoeld onderscheid kan leiden. Lees verder

 4. Referral recruitment: makkelijk personeel werven via je eigen medewerkers

  Referral recruitment is meer dan een referraltool en in dit artikjel ontdek je wat referral recruitment precies is. De sleutel tot meer kandidaten kunnen je eigen medewerkers zijn. Referral marketing blijkt nog steeds een van de meest effectieve methoden te zijn voor het werven van kandidaten. Wat is het, hoe werkt het en de voordelen lees je in dit artikel dat op drie na het meest gelezen is. Lees verder

 5. Open Hiring in recruitment: kans of bedreiging voor tooling? “Deze arbeidsmarkt vraagt om maatwerk en durf”

  Ergens aan de slag zonder sollicitatiegesprek? Zonder je cv aan te leveren? Gewoon beginnen? Dat klinkt als een utopie, maar het is precies wat ‘Open Hiring’ inhoudt. Wat is het precies en is het een bedreiging voor recruiters? In het laatste artikel dat de top 5 meest gelezen afsluit staan we stil bij wat open hiring is en hoe een aantal leveranciers van recruitmenttechnologie hier naar kijken. Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere dinsdagochtend de nieuwste artikelen in jouw mailbox over recruitment en technologie met de e-mail update van Recruitmenttech.nl. Meld je hieronder gratis aan en maak kans op tickets voor Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER