Chantal Janse en Daniel Visser van YoungCapital verzorgen 9 juni keynote tijdens het Recruitment Tech Event over de virtuele vestiging van de toekomst

Tijdens de Recruitment Tech Awards in 2021 won YoungCapital de prijs voor de best case. Op 9 juni verzorgt het succesvolle Nederlandse bedrijf een keynote tijdens het Recruitment Tech Event. Chantal Janse en Daniel Visser van YoungCapital vertellen erover.

Méér dan een uitzendbureau

“De meeste mensen kennen inderdaad YoungCapital als uitzendbureau, maar we doen nog veel meer”, vertelt Chantal Janse, Strategic Operations Director bij YoungCapital. “We hebben ooit de missie zo verwoord dat we alle jongeren aan een baan willen helpen. Zo hebben we het label Everbody Work, waarmee we jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk proberen te krijgen. En YoungCapital Direct, een platform waar werkgever en werknemer elkaar zelf kunnen vinden. Het heeft allemaal met arbeidsbemiddeling te maken.”

Een pool van oude medewerkers benutten

In 2021 won YoungCapital de prijs voor de best case tijdens de Recruitment Tech Awards in 2021. “Tijdens de corona-situatie werden er duizenden medewerkers gezocht voor het opschalen van de vaccinatie-lijn”, vertelt Daniel Visser, Director Tech transformation. “Maar die vraag kwam eigenlijk net nadat wij zelf te horen hadden gekregen dat we gingen afschalen, kregen we ineens de uitvraag om enorm op te schalen. Dat was tevens ook het punt waarop we zagen hoe krap de arbeidsmarkt was.”

“In 4 uur tijd hadden we 7500 kandidaten benaderd. Daar kan geen mens tegenop bellen.” 

Terwijl YoungCapital moeite ondervond in het binden van recruiters om de groei aan te kunnen, besloot de organisatie automatisering in te zetten. “De vraag werd eigenlijk: kunnen wij aan de hand van een pool van oude medewerkers een bot in te zetten om te kijken of we die mensen konden terughalen?”, stelt Visser. “Eén ding kunnen wij altijd heel goed: heel veel sollicitanten onze kant op trekken, maar je moet ze ook kunnen nabellen. In 4 uur tijd hadden we 7500 kandidaten benaderd. Daar kan geen mens tegenop bellen.”

‘Techniek staat 100% centraal’

“De techniek is voor ons heel belangrijk om steeds een stap voor te zijn in de markt”, stelt Visser. “Daarin zijn we continu aan het zoeken naar hoe het slimmer, sneller en beter. Dat is tevens een van onze kernwaardes. We zijn altijd op zoek naar hoe we zaken beter kunnen doen. En dat mag met vallen in opstaan. Het is niet erg als we een keer tegen een lamp aanlopen. Techniek staat 100% centraal in alles wat we doen.”

‘Na sollicitatie binnen één uur een baan’

Tijdens het Recruitment Tech Event op 9 juni verzorgt YoungCapital een keynote over de virtuele vestiging van de toekomst. Janse en Visser lichten vast een tipje van de sluier. “We zien de voordelen van conversational automation”, zegt Visser. “Om dat door de hele candidate journey te verweven. We hebben een case hebben weten te bewerkstelligen waarin we kandidaten na sollicitatie binnen een uur aan een baan hebben geholpen.”

“Wanneer je de administratieve last voor hen kunt wegnemen, dan maak je het verschil.”

“Het gaat ons er ook juist om dat recruiters het waardevolle werk kunnen doen”, voegt Janse toe. “Waar krijgen mensen energie van, waar kunnen zij het verschil maken? Dat zijn de uitgangspunten geweest. Het lijkt me iets wat voor alle organisaties in Nederland interessant is, omdat het allemaal draait om het werk van een recruiter zo relevant mogelijk te maken. Wanneer je de administratieve last voor hen kunt wegnemen, dan maak je het verschil.”

Meer weten?

Wil je 9 juni ook ontdekken hoe YoungCapital haar candidate experience heeft ingericht en welke rol tech speelt? Meld je dan nog aan voor een van de laatste plekken voor het Recruitment Tech Event via recruitmenttech.nl/event.

Podcastinterview

Beluister hieronder het hele interview of in jouw favoriete podcastapp.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER