Onder het toeziend (online) oog van Monthly-kijkers ontvingen YoungCapital en BrainsFirst tijdens de eindejaarsspecial de Recruitment Tech Awards 2021. YoungCapital in de categorie ‘Best case’ en BrainsFirst in de categorie ‘Best tooling’.

Best case 2021: YoungCapital

Beschikbaar om bij de coronatest- en vaccinatielijn te werken? Deze digitale recruitment-assistent belde en screende binnen 4 uur 7.000+ kandidaten. Hier lees je meer over de case van YoungCapital.

Wat was het resultaat?

Door een perfecte mix van automatisering en recruiters is het gelukt om de gevraagde medewerkers voor de coronatest- en vaccinatielijn twee weken voor de gestelde deadline in te zetten. In plaats van zo’n 400 uur aan handmatige pre-screening te besteden, werden ruim 7.000 potentiële kandidaten door Scotty binnen 4 uur gebeld. Iedereen ontving van tevoren een sms, waarin het telefoontje werd aangekondigd. En mensen die niet opnamen, werden door Scotty automatisch later nog eens gebeld. Het percentage van ongewenste uitstroom nam met wel 66% af.

Best tool 2021: BrainsFirst

Het BrainsFirst carrierekompas is een wetenschappelijke tool die strategische carrièrekeuzes mogelijk maakt door je brein te plaatsen in het ESCO framework. Brainsfirst kijkt met hun tool naar competenties in plaats van ervaring. Hier lees je meer over de tooling van BrainsFirst.

Wat levert gebruik op?

Omdat de tool op een andere manier kijkt naar talent, levert het voor beide kanten van de tafel out-of-the box inzichten op. Silo’s worden afgebroken, herdistributie wordt mogelijk door anders te kijken en meer te zien. Het gaat dwars door industrieën en niveaus heen en maakt het zo mogelijk om te gaan denken in kansen in plaats van beperkingen. Dit is zowel voor starters zonder ervaring als bij mensen met een langer arbeidsverleden waarbij de carrière dreigt te stokken een breekijzer in positieve zin. Deze potentie voor herdistributie houdt niet op bij de landsgrenzen. Immers: het baankompas is een taalarme set games die universeel gedeelde breinvaardigheden in kaart brengt, vrij van culturele achtergronden en vertaalt dit naar het internationale ESCO framework. Andere partijen zijn hard bezig dit framework te vertalen naar vacaturebanken. Dit maakt dat de kansen straks ook over de grenzen gezocht kunnen worden, zowel van Nederland naar buiten, als voor buitenlandse talenten hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER